VIDEO: Krkolomný pád do cieľa musela kontrolovať jury. Talian sa posunul o 12 miest

Hannes Zingerle pri prejazde do cieľa v Schladmingu.
Hannes Zingerle pri prejazde do cieľa v Schladmingu. (Autor: Eurosport/reprophoto)
Sportnet|25. jan 2023 o 21:57

Na akrobata nestačil ani Adam Žampa.

BRATISLAVA. Taliansky lyžiar Hannes Zingerle predviedol dramatický finiš v nočnom obrovskom slalome v rakúskom stredisku Schladming. 

Dvadsaťsedemročný reprezentant chyboval v záverečnej pasáži a cieľovú čiaru preťal v krkolomnom páde, pri ktorom sa mu vypli lyže.

Jeho prejazd musela kontrolovať jury, pretože podľa pravidiel FIS musí pretekár mať pri prejazde cieľom na sebe obe lyže. Našťastie, Talianovi sa nič nestalo.

Jazdec s číslom 58 si usadol do kresla pre víťazov a dlho v ňom zotrval. Jeho čas nevedelo prekonať niekoľko lyžiarov, vrátane Adama Žampu. Slovák šiel v druhom kole v širokej stope a jeho časová strata sa nabaľovala. 

Hannes Zingerle poskočil o 12 miest a zaznamenal najlepší výsledok v kariére. Skončil na výbornej 14. priečke. Jeho doterajšie maximum bola 22. pozícia.

Preteky obrovského slalomu vyhral Švajčiar Lois Meillard pred krajanom Ginom Caviezelom. Tretie miesto obsadil domáci Marco Schwarz, ktorý sa na pódiu posunul o jedenásť priečok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»VIDEO: Krkolomný pád do cieľa musela kontrolovať jury. Talian sa posunul o 12 miest