Vlhová má o súperku menej. Gritschová sa nenechala zaočkovať a vynechá preteky

Franziska Gritschová.
Franziska Gritschová. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. nov 2021 o 11:30

Rakúšanku bez očkovania nepustili do USA.

KILLINGTON. Franziska Gritschová nefiguruje v zostave reprezentantiek Rakúska v zjazdovom lyžovaní na nadchádzajúci súťažný víkend Svetového pohára v americkom Killingtone.

Dvadsaťštyriročný Tirolčanka sa vedome nenechala zaočkovať proti koronavírusu, preto nemohla vycestovať do Spojených štátov amerických.

Gritschová v nedávnych úvodných slalomoch sezóny vo fínskom Levi nebodovala. V prvých pretekoch sa neprebojovala do 2. kola a v druhých zasa nedošla do cieľa 1. kola.

"Život nás privedie na mnohé križovatky, ktoré nás nútia rozhodnúť sa. Moje rozhodnutie je také, že sa aktuálne nedám zaočkovať. Je to moja osobná a individuálna voľba a želám si, aby ju moje okolie akceptovalo a rešpektovalo," napísala Gritschová na svojom instagramovom profile, informuje o tom portál ORF.

Lyžiarsky víkend s technickými disciplínami v Killingtone by malo absolvovať dovedna osem Rakúšaniek. Sobotný obrovský slalom bude so Stephanie Brunnerovou, Ricardou Haaserovou, Katharinou Huberovou, Katharinou Liensbergerovou, Elisou Mörzingerovou, Ramonou Siebenhoferovou a Katharinou Truppeovou.

Zostávajúce miesto obsadí jedna z tria Magdalena Eggerová, Chiara Mairová a Marie-Therese Sporerová.

V nedeľňajšom slalome sa predstavia Liensbergerová, Brunnerová, Huberová,
Sporerová, Truppeová, Eggerová, Mairová a Gallhuberová.

Do Killingtonu v americkom štáte Vermont na východe krajiny vycestovala aj Petra Vlhová.

Obhajkyňa veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári sa pokúsi nadviazať na svoje dva slalomové triumfy v Levi, ktoré jej vyniesli priebežne líderskú pozíciu v boji veľký aj malý slalomový glóbus vo Svetovom pohári.

Vlhová na pretekoch v Killingtone ešte nezvíťazila, vlani sa nekonali pre pandémiu koronavírusu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová má o súperku menej. Gritschová sa nenechala zaočkovať a vynechá preteky