Yule sa po prvom kole slalomu chystal do hotela, napokon však vytvoril historický rekord

Švajčiarsky lyžiar Daniel Yule.
Švajčiarsky lyžiar Daniel Yule. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. feb 2024 o 15:46

Od nepostupovej 31. priečky po prvej jazde ho delilo iba päť stotín sekundy.

CHAMONIX. Pred ním to ešte nikto nedokázal a zopakovať to nebude vôbec ľahké. Švajčiarsky reprezentant Daniel Yule v nedeľu previedol niečo, na čo asi nezabudne nielen do konca kariéry, ale do konca života.

Stal sa totiž víťazom slalomu Svetového pohára vo francúzskom Chamonix napriek tomu, že po nevydarenom prvom kole bol až na 30. priečke.

V druhej jazde však deklasoval konkurenciu a zaznamenal siedmy triumf v pretekoch SP.

Po prvej jazde ho len päť stotín sekundy delilo od nepostupovej 31. priečky, na lídra klasifikácie domáceho Clémenta Noela strácal takmer dve sekundy.

"Už som bol zbalený a chystal sa odísť do hotela. Dostal som však šancu absolvovať druhé kolo a pomyslel na to, že pôjdem na výbornej trati a tá sa vplyvom tepla bude zhoršovať.

Chcel som zabojovať aspoň o Top 10, o víťazstve som ani nesníval," poznamenal Yule po neskutočnom triumfe.

V druhom predviedol neskutočnú jazdu a suverénne najlepším časom sa dostal až na 1. pozíciu.

Druhý skončil s mankom 16 stotín sekundy jeho krajan Loic Meillard, tretí finišoval spomenutý Noel s odstupom osemnástich stotín sekundy.

VIDEO: Zostrih slalomu v Chamonix

"Absolútne neuveriteľné. Musím povedať, že som mal naozaj šťastie a po prvej jazde som zostal na 30. mieste. Potom sa mi však podarilo predviesť úžasnú druhú jazdu," komentoval Švajčiar.

Pred dvoma rokmi v slalome vo švajčiarskom Wengene sa podobný kúsok podaril aj Nórovi Lucasovi Braathenovi, ten si víťazstvo vybojoval po 29. pozícii v 1. kole.

Yule priznal, že uvedený kúsok by sa mu nepodaril, ak by teplota v stredisku nestúpala. "Mal som šťastie, ale chytil som sa svojej šance," zhodnotil.

Husársky kúsok svojho krajana vyzdvihol aj Meillard. "Ukázal, že je možné uspieť napriek tomu, že vám nevyšlo prvé kolo," uviedol.

Francúz Noel po druhej jazde zlomil v cieli jednu zo svojich paličiek, premohla ho totiž frustrácia.

"Trať v druhom kole bola poriadne hrboľatá. Myslím si však, že som mal šancu na víťazstvo.

Teší ma aspoň to, že v druhom slalome za sebou som skončil na pódiu a vyhol som sa veľkým chybám," povedal úradujúci olympijský šampión v slalome.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Yule sa po prvom kole slalomu chystal do hotela, napokon však vytvoril historický rekord