Lyžiarska párty v Söldene. V noci ma fanúšikova budili, prezradil Žampa

Víťazný Marco Odermatt.
Víťazný Marco Odermatt. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|23. okt 2022 o 15:20

Úvodné preteky sledovalo 14 500 fanúšikov.

SÖLDEN. Slovenský reprezentant Adam Žampa dokázal bodovať v úvode sezóny Svetového pohára. 

V obrovskom slalome na ľadovci Rettenbach obsadil 23. miesto a pripísal si osem bodov. „Vážim si to, je to dobrý štart do sezóny. Musím sa však zamyslieť nad chybami a zobrať si z nich ponaučenie,“ povedal v cieli pre novinárov. 

Preteky suverénne ovládol obhajca malého glóbusu za disciplínu i celkového prvenstva Marco Odermatt. Švajčiar obhájil víťazstvo z vlaňajška. 

Druhého Slovinca Žana Kranjeca predstihol o 76 stotín sekundy. Tretiu priečku obsadil Nór Henrik Kristoffersen s odstupom 0,97 s.

Zo Söldenu

píše reportérka Sportnetu Nikola Baďová

Šiel ako Odermatt

Adam Žampa položil základ na bodované priečky už v prvom kole, keď obsadil devätnáste miesto so stratou 1,86 sekundy. Organizátori sa s traťou popasovali a pripravili pre mužov výborné podmienky. 

„Čakal som, že sneh bude viac rozbitý, ale bol perfektný,“ uviedol po prvej jazde slovenský reprezentant. 

VIDEO: Marco Odermatt a jeho víťazná jazda v Söldene

Zjazdovka však tridsaťdvaročného lyžiara prekvapila. „Stavba trate bola veľmi rovná. Nečakal som to. Do strmej časti som to napálil až príliš rovno. Prišla tam potom hneď chyba, ktorá mi rozhodila lyže. To ma však namotivovalo, aby som záver šiel viac priamo,“ prezradil. 

Spodnú časť trate zašiel Adam Žampa s totožným časom ako víťaz prvého kola Marco Odermatt. „Mal som dobrý pocit, šlo sa mi dobre.“

Zakliaty Andreas

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Lyžiarska párty v Söldene. V noci ma fanúšikova budili, prezradil Žampa