Získali viac ako sto titulov. Bratia Bryanovci ukončili reprezentačnú kariéru

Mike Bryan (vľavo) a Bob Bryan už USA reprezentovať nebudú.
Mike Bryan (vľavo) a Bob Bryan už USA reprezentovať nebudú. (Autor: SITA/AP)
SITA|22. jan 2017 o 11:06

Mike a Bob Bryanovci v rámci Davisovho pohára dvakrát čelili aj slovenskému národnému tímu.

MELBOURNE. Americké dvojičky a bývalé jednotky vo štvorhre Bob a Mike Bryanovci v nedeľu na instagrame oznámili, že po štrnástich rokoch už nebudú hrať v Davisovom pohári tenisových reprezentačných družstiev mužov.

Tridsaťosemroční bratia z kalifornského Camarilla uviedli, že rozhodujúci bod vo finále Davisovho pohára 2007 patrí k najvýznamnejším okamihom ich kariéry.

Bryanovci sú momentálne v osemfinálovom treťom kole štvorhry na Australian Open v Melbourne. Na tomto turnaji získali šesť zo svojich šestnástich spoločných deblových grandslamových titulov.

Niekdajší lídri renkingu ATP Bryanovci sú národnými rekordérmi vo štvorhre v rámci MS tímov ITF. Do bilancie 24:5 patrí skóre 4:0 spred desiatich rokov.

V spomenutom finále vtedy upravili na nezvratných 3:0 pre USA, a to proti Rusom Igorovi Andrejevovi a Nikolajovi Davydenkovi.

Bryanovci začali v roku 2003 tým, že prekonali Karola Becka a Dominika Hrbatého. V sezóne 2014 si poradili s Norbertom Gombosom a Lukášom Lackom.

Majú na konte aj olympijské zlato z Londýna 2012 a bronz z Pekingu 2008.

Ľavák Bob má na Majors na konte sedem trofejí v mixe, pravák Mike ich nazbieral štyri. Bob získal stojedenásť primátov vo štvorhre mužov na hlavnej profesionálnej úrovni, Mike dokonca stotrinásť.

Okrem mnohých trofejí majú bratia Bryanovci na konte olympijské zlato z Londýna 2012.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Získali viac ako sto titulov. Bratia Bryanovci ukončili reprezentačnú kariéru