Definitívne. Zidane rezignoval, Real Madrid musí hľadať nového trénera

Zinedine Zidane.
Zinedine Zidane. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. máj 2021 o 08:03 (aktualizované 27. máj 2021 o 12:12)

Real zažil najhoršiu sezónu za posledné roky.

MADRID. Zinedine Zidane už nie je tréner futbalistov Realu Madrid. Španielsky klub vo štvrtok potvrdil jeho rezignáciu, o ktorej už predtým špekulovali tamojšie médiá.

"Musíme rešpektovať jeho rozhodnutie a oceniť jeho profesionalitu, odovzdanosť tímu, vášeň a všetko, čo spravil pre klub.

Zidane patrí k legendám Realu Madrid, vie, že navždy zostane v našich srdciach, a že Real Madrid bude vždy jeho domov," uviedol Real v stanovisku.

Zidane mal s okamžitou platnosťou rezignovať na svoj post. Informáciu priniesol ako prvý známy taliansky futbalový novinár Fabrizio Romano na svojom účte na sociálnej sieti.

Následne ju okamžite prebrali ju aj španielske denníky Marca a AS i rozhlasová stanica Cadena Ser.

Pôvodne mala jeho zmluva trvať do leta 2022. Končí sa však predčasne po nevydarenej sezóne, v ktorej Real prvýkrát za 11 sezón nezískal žiadnu trofej.

Cez víkend prehral boj o ligový titul s Atléticom Madrid, v Lige majstrov stroskotal v semifinále na londýnskej Chelsea, pripomenula agentúra AFP.

Francúzsky kouč by tak ukončil svoje druhé pôsobenie v Reale, kde prvýkrát prišiel v januári 2016. S tímom potom získal o rok neskôr titul a priviedol ho aj k víťaznému hetriku v Lige majstrov.

Z klubu odišiel v máji 2018 a vrátil sa opäť v marci 2019. V roku 2020 vybojoval s tímom ďalší španielsky titul i triumf v domácom Superpohári.

K odchodu Zidana sa vyjadrili aj viacerí hráči Realu vrátane kapitána mužstva Sergia Ramosa. "Prajem do budúcnosti všetko najlepšie. Užívaj si život a chvíle so svojou rodinou," napísal 35-ročný stopér na instagrame.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Definitívne. Zidane rezignoval, Real Madrid musí hľadať nového trénera