Na Slovane bolo 845 divákov. Nie je to pre nás prekvapenie, tvrdí kapitán

Slovan síce svojho súpera zdolal, no chýbali mu diváci.
Slovan síce svojho súpera zdolal, no chýbali mu diváci. (Autor: SITA)
Pavol Spál|30. júl 2017 o 12:40

Prešov hral druhý polčas v oslabení. Úradujúci majster zo Žiliny napriek tomu doma prehral s outsiderom.

BRATISLAVA. Dva zápasy, dve prehry. Nula bodov a skóre 2:4. Futbalisti majstrovskej Žiliny odštartovali novú ligovú sezónu ako nikto nečakal. Oba zápasy pritom nezvládli proti outsiderom.

V prvom kole nestačili na nováčika z Nitry (0:1) a v sobotu podľahli doma Prešovu (2:3), ktorý vlani skončil na poslednom mieste.

Súper bol neskutočne produktívny, bol u nás trikrát a strelil tri góly, čo je na môj vkus veľmi veľa.


Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina

„V športe sú očakávania, že tím ako my bude stále vyhrávať, ale preto je to šport, že niekedy aj outsider hrajúci o jedného menej zápas takýmto spôsobom zvládne. Moji chalani mali ťažšiu školu, ale asi ju v kariére potrebujú,“ hodnotil po zápase na tlačovej konferencii tréner Žiliny Adrián Guľa.

Vlani pritom úradujúci majster zo Žiliny totálne dominoval. Z titulu sa tešil rekordne rýchlo, už v apríli a päť kôl pred koncom. Druhý Slovan zaostal až o šestnásť bodov.

Žilina pred sezónou stratila svoju najväčšiu hviezdu a najlepšieho strelca Filipa Hlohovského i skúseného krajného obrancu Ernesta Mabouku.

Chýba kumšt

V tejto sezóne síce mladý tím v držaní lopty opäť dominuje, ale zatiaľ dopláca na efektivitu. „Futbal má krutú podobu pre chlapcov. Je to zrejme preto, aby sme v procese rozvoja hráča ešte viac pridali a boli dôslednejší," tvrdil Guľa.

"Súper bol neskutočne produktívny, bol u nás trikrát a strelil tri góly, čo je na môj vkus veľmi veľa. Treba to však rešpektovať. Očakával som, že budeme produktívnejší my. Chalani šliapali naplno, bolo nás síce o jedného viac, ale chýbal trošku väčší kumšt a niečo navyše, čo by prispelo ku gólu a zvrátilo výsledok,“ dodal.

MŠK Žilina - 1. FC Tatran Prešov (fotogaléria): fotogaléria

3.8.2017

Prešov pritom hral celý druhý polčas bez vylúčeného Černáka. „Bol to presne ten výkon, s ktorým sme sa chceli prezentovať: oduševnený a poctivý po celý zápas,“ vravel Pavol Mlynár, asistent trénera Prešova.

Dve tretiny duelu držali domáci loptu, súpera prestrieľali skoro trojnásobne. Márne. „Súperi nám dávajú góly z ničoho, teraz ich dostávame aj z našej kabíny," tvrdil žilinský obranca Róbert Mazáň.

"Sú to smolné stretnutia. Treba sa podporiť, dívať dopredu. Musíme si povedať, čo bolo dobré, čo treba zlepšiť. Kvalita tu jednoznačne je, len sa treba dať dokopy a spoločne to zlomiť,“ dodal.

Vittek sa zranil

Naopak, hráči Dunajskej Stredy zvíťazili na ihrisku Trenčína 2:1 a v novom ročníku nestratili ešte ani jeden bod. Minulý týždeň zdolali Podbrezovú.

V sobotu uspeli aj hráči Slovana Bratislava, ktorí doma zdolali Zlaté Moravce-Vráble 2:1. „Zápas nás teší iba z pohľadu výsledku,“ povzdychol si kapitán mužstva Boris Sekulič, ktorý dal prvý gól. Napriek tomu bol po zápase smutný, mrzí ho nezáujem divákov. V sobotu ich prišlo iba 845.

„Po tej blamáži v Európskej lige to nie je žiadne prekvapenie. Pri takýchto výkonoch ani nič iné čakať nemôžeme,“ dodal úprimne dvadsaťpäťročný obranca. Slovan navyše mrzí zranenie útočníka Róberta Vitteka, ktorý z duelu odstúpil už v 22. minúte.

„Cítil bolesť v zadnom stehennom svale a nechceli sme riskovať zhoršenie jeho zranenia," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner bratislavského mužstva Ivan Vukomanovič.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na Slovane bolo 845 divákov. Nie je to pre nás prekvapenie, tvrdí kapitán