Zidane si myslí, že Ronaldo pôjde do Realu za rekordnú sumu

SITA|23. jún 2008 o 15:10

MADRID 23. júna (SITA, AP) - Bývalý skvelý francúzsky futbalista Zinedine Zidane predpovedá, že nič a nik nemôže zabrániť Cristianovi Ronaldovi v prestupe z Manchestru United do Realu Madrid, ak samotný ...

MADRID 23. júna (SITA, AP) - Bývalý skvelý francúzsky futbalista Zinedine Zidane predpovedá, že nič a nik nemôže zabrániť Cristianovi Ronaldovi v prestupe z Manchestru United do Realu Madrid, ak samotný hráč bude mať záujem odísť.

Predstavitelia Manchestru už viackrát vyhlásili, že odmietajú rokovať o akýchkoľvek ponukách pre Ronalda, ktorý má s klubom ešte kontrakt platný na štyri roky. Podľa Zidana to však nebude stačiť na to, aby si 23-ročnú portugalskú hviezdu udržali.

"Všetko závisí od Ronaldovho osobného želania. Ak chce Ronaldo hrať za Real, tak zaň hrať bude. Real Madrid už neraz dokázal, že ak chce získať nejakého hráča, dostane ho a je ochotný zaplatiť veľký balík peňazí," citoval Zidana španielsky športový denník Marca. Podľa Zidana v prípade Ronaldovho prestupu z Manchestru United do Realu padne svetový rekord vo výške odstupného, ktorý zatiaľ patrí práve jemu. V roku 2001, keď odišiel z Juventusu Turín do Realu Madrid, zaplatil za neho španielsky veľkoklub 65 miliónov dolárov.

"Myslím si, že Real je pripravený zaplatiť za Ronalda oveľa viac ako vtedy za mňa. Ak sa prestup zrealizuje, odstupné bude astronomické," vyhlásil 36-ročný Zidane.

Tréner "bieleho baletu" Bernd Schuster cez víkend vyhlásil, že vedenie madridského klubu je ochotné zaplatiť za portugalského krídelníka toľko, koľko bude potrebné, napríklad aj 100 miliónov eur. Prezident Realu Ramon Calderon však tvrdí, že nemá prostriedky na to, aby podnietilo Manchester k Ronaldovmu predaju. Anglický klub už poslal na FIFA oficiálnu sťažnosť na Real za to, že sa snaží získať Portugalčana, hoci ten má platnú zmluvu. FIFA však vzápätí oznámila, že španielsky veľkoklub neporušil nijaké pravidlá, avšak zároveň varovala Real, aby nenavádzal hráča na porušenie kontraktu bez príčiny.

Nachádzate sa tu:
Domov