Zidane dostal ponuku viesť Alžírsko

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane (Autor: ap)
TASR|9. mar 2010 o 16:49

Trojnásobný najlepší futbalista sveta Zinedine Zidane by sa mohol stať po záverečnom turnaji MS v Juhoafrickej republike trénerom reprezentácie Alžírska.

PARÍŽ.

Francúzske periodikum "Sud-Ouest" vo svojom utorkovom vydaní uviedlo, že pri minulotýždňovej návšteve Alžírska dostal Zidane túto ponuku priamo od prezidenta krajiny Abdelaziza Boutefliku.

O postoji "Zizoua" k ponuke periodikum neinformovalo, oznámilo však, že majster sveta z roku 1998 ju neodmietol a dostal čas na rozmyslenie.

Momentálne je Zidane, ktorý sa narodil v Marseille ako syn alžírskych prisťahovalcov, ešte stále činný ako poradca klubového prezidenta Florentina Pereza vo svojom bývalom klube Real Madrid.

Po záverečnom turnaji MS 2010, na ktorom sa Alžírsko znova predstaví po dlhých 24 rokoch, však vyprší kontrakt reprezentačného trénera Rabaha Saadaneho a post môže byť voľný.

Funkcia reprezentačného trénera v 33-miliónovej krajine na severe Afriky totiž nie je v žiadnom prípade stabilná. Od získania nezávislosti v roku 1962 viedlo "púštne líšky" nie menej ako 34 koučov. Saadane sa v Juhoafrickej republike pokúsi o úspech najskôr v základnej C-skupine, v ktorej budú Alžírčania súperiť s USA, Anglickom a Slovinskom.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov