Zidane bude rozdávať radosť austrálskym deťom

SITA|16. máj 2008 o 11:17

SYDNEY 16. mája (SITA, AFP) - Ani po neslávnom odchode zo scény Zinedine Zidane na futbal nezanevrel a 1. júna sa o tom budú môcť presvedčiť diváci v austrálskom Sydney. Bývalý kapitán francúzskej reprezentácie ...

SYDNEY 16. mája (SITA, AFP) - Ani po neslávnom odchode zo scény Zinedine Zidane na futbal nezanevrel a 1. júna sa o tom budú môcť presvedčiť diváci v austrálskom Sydney. Bývalý kapitán francúzskej reprezentácie sa predstaví so svojimi spoluhráčmi z tímu majstrov sveta z roku 1998 v exhibičnom zápase proti austrálskemu výberu zostavenému z futbalistov, ktorým sa naopak nepodarilo na šampionát do Francúzska prebojovať. Svoje futbalové umenie by mali predviesť aj hviezdy ako Marcel Desailly či Robert Pires, francúzsky tím vedený trénerom majstrov sveta Aimem Jacquetom doplnia Dán Jesper Olsen a Švajčiar Fabio Celestini. Dres Austrálie oblečú Paul Okon, Tony Vidmar, Craig Foster či Stan Lazaridis, na trénerskú lavičku si sadne Frank Farina. Stredopoliar Evertonu a austrálskej reprezentácie Tim Cahill považuje Zidanov prísľub za husársky kúsok organizátorov podujatia. "Zizou je jednou najväčších postáv svetového futbalu, je to básnik pohybu na trávniku, jeho vášeň pre futbal je povestná. Austrálske deti majú úžasnú možnosť vidieť ho na vlastné oči," neskrýval nadšenie Cahill.

Práve oslávencom Medzinárodného dňa detí bude venovaný Zidanov austrálsky pobyt. Deň po zápase sa Francúz zúčastní na trénerskom seminári o výchove mládeže. "Ihneď, ako počul, že to bude pre deti, povedal: ´OK, žiaden problém!´ Navyše to urobí bez nároku na honorár," vyzdvihol promotér Alain Barataud.


Nachádzate sa tu:
Domov