Zenit Petrohrad prišiel pre chybu na súpiske o bod

TASR|13. apr 2011 o 18:48

Ruská futbalová asociácia skontumovala ligový zápas medzi Zenitom Petrohrad a CSKA Moskva v prospech klubu z hlavného mesta v pomere 3:0.

MOSKVA. Zenit, v ktorého kádri pôsobí ak slovenský obranca Tomáš Hubočan, totiž porušil pravidlo o zahrnutí najmenej jedného mladého odchovanca do tímu.

Disciplinárna komisia ruskej asociácie navyše udelila Zenitu, ktorý v nedeľňajšom domácom ligovom stretnutí proti CSKA (1:1) nemal na zápasovej súpiske ani jedného hráča pod 21 rokov, pokutu vo výške 200.000 rubľov.

Prehra tak zapríčinila prepadnutie Zenitu v tabuľke z druhého na piate miesto, zatiaľ čo tri body priniesli CSKA posunutie na tretie miesto ligovej tabuľky.

Taliansky tréner Zenitu Luciano Spaletti potvrdil, že svojim asistentom prikázal, aby vynechali týchto hráčov zo súpisky, pretože cítil, že na súboj proti CSKA nie sú dostatočne dobrí. Podľa vlastných slov si myslel, že za toto porušenie pravidiel dostane klub finančnú pokutu, netušil však, že to jeho tím bude stáť aj body.

Predseda disciplinárnej komisie Alu Alkhanov uviedol, že sa Spaletti správal "neeticky" a bude predvolaný na vypočúvanie. Zenit priznal, že spravil chybu a proti rozhodnutiu sa odvolať neplánuje.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Zenit Petrohrad prišiel pre chybu na súpiske o bod