Zemplínčania majú za sebou najlepšiu sezónu medzi elitou

Michalovskí futbalisti v uplynulej prvoligovej sezóne zažili dostatok radosti.
Michalovskí futbalisti v uplynulej prvoligovej sezóne zažili dostatok radosti. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|31. máj 2018 o 00:00

S najmladším kádrom vo Fortuna lige obsadili Michalovce ôsmu priečku.

MICHALOVCE. S najmladším kádrom vo Fortuna lige obsadili Michalovce ôsmu priečku, do posledného zápasu bojovali o postup do baráže o Európsku ligu.

Futbalisti michalovského MFK Zemplín obhájili vo Fortuna lige vlaňajšiu ôsmu pozíciu a znovu sa môžu popýšiť tým, že sú najlepším východoslovenským mužstvom.

Zemplínčania mali jednoznačne najlepšiu sezónu medzi elitou.

Počas tretieho roku účinkovania v najvyššej súťaži boli na míle vzdialení od pásma zostupu, viac ako o záchrane sa hovorilo o postupe do hornej šestky, ktorý bol ich tajným cieľom.

Hoci sa tento sen žlto-modrým nesplnil, chuť si napravili v nadstavbe, v ktorej vo svojej skupine nazbierali druhý najvyšší počet bodov (17) a nastrieľali v nej aj najviac gólov (17).

Nemôžeme opomenúť ani fakt, že mužstvo malo štvrtú najlepšiu defenzívu spomedzi všetkých dvanástich tímov, keď v 32 zápasoch inkasovalo iba 34 gólov.

Dosiahli aj najväčší bodový zisk od postupu do ligy (41) a premiérovo malo po záverečnom dueli aj aktívne skóre (35:34).

Čo je však najdôležitejšie, najmladší káder v súťaži (vekový priemer 22,7 roka) predvádzal kombinačný ofenzívny futbal, na ktorý sa dalo pozerať. Pozitíva teda jednoznačne prevažujú nad negatívami.

O uplynulej prvoligovej sezóne sme debatovali so šéfom realizačného tímu MFK Zemplín Antonom Šoltisom.

Posledným zápasom s Prešovom sa vám podarilo vyrovnať rekord v počte odkoučovaných súbojov na michalovskej lavičke, ktorý držal Jozef Škrlík. Obaja ste v tomto tisícročí viedli mužstvo v 74 súťažných dueloch. Vedeli ste o tom?

„Vážne? Tak to som vôbec nevedel. Je to pre mňa potešiteľná správa, opäť som sa niečo nové dozvedel. Som rád za takúto štatistiku.“

Avšak jedno prvenstvo už máte, žiadny tréner nevydržal na lavičke Michaloviec od roku 2000 bez prestávky tak dlho ako vy...

„Dozvedám sa samé pozitívne informácie (úsmev). Určite ma to teší. V klube som spokojný a pracuje sa mi v ňom dobre. Michalovce mi dali šancu trénovať vo Fortuna lige. Ako hlavný tréner som mal skúsenosti s mužským futbalom iba z nižších súťaží, viedol som napríklad druholigový Liptovský Mikuláš či treťoligové Vyšné Opátske. Som nesmierne vďačný klubu za to, že mi ponúkol takúto príležitosť.“

Čo vám dali ostatné dve sezóny v MFK Zemplín?

„Nadviazal som na prácu, ktorú som vykonával v nižších súťažiach. Samozrejme, v Michalovciach pracujem v profesionálnych podmienkach, takže je to rozdiel oproti predošlým zastávkam. Stále sa iba učím a snažím sa posúvať dopredu každým jedným tréningom či zápasom. Nabral som nové skúsenosti, ktoré sa mi zídu v ďalšej trénerskej kariére.“

Prejdime na hodnotenie nedávno skončeného ročníka. Akú známku by ste vystavili svojmu mužstvu?

„Ak by som mal hodnotiť ako v škole, kde je najlepšia známka jednotka, tak by som mu dal dvojku.“

Čo chýbalo k jednotke?

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zemplínčania majú za sebou najlepšiu sezónu medzi elitou