Chára mu pravidelne posielal pohľadnice. Juniorský tréner vedel o konci kariéry skôr

Zdeno Chára so svojim mládežníckym trénerom Jindřichom Novotným.
Zdeno Chára so svojim mládežníckym trénerom Jindřichom Novotným. (Autor: Archív J.N. )
Nikola Baďová|21. sep 2022 o 13:05

V zlomových okamihoch vedel zjednotiť hráčov za seba.

V mladosti mu málokto veril. Väčšina ho odpisovala a posielala na basketbal. Šancu mu dal juniorský tréner JINDŘICH NOVOTNÝ

So Zdenom Chárom ostali v kontakte aj po odchode z Trenčína. Sledoval jeho kariéru a prežíval ju s ním. Mimo rodiny patril k prvým, ktorým oznámil rozhodnutie o konci kariéry. Informáciu držal v tajnosti skoro mesiac. 

„Odmala bolo ťažké hrať s mojou výškou a váhou. Ale napriek tomu, že ma v šestnástich odmietli v niekoľkých juniorských kluboch, mal som to šťastie, že som mal pri sebe mamu, otca a sestru, ktorí mi vravievali, aby som sa nevzdával, lebo tvrdá práca sa vždy vyplatí.

Chcel by som sa tu preto poďakovať ľuďom, ktorí mi aj vtedy verili. Začal by som trénerom Jindrom Novotným,“ uviedol v záverečnej reči slovenský hokejista, ktorý v NHL odohral neuveriteľných 25 sezón. 

Ako jeden z mála ste verili, že Zdeno Chára to môže v hokeji niekam dotiahnuť. Čo vám prebehlo hlavou, keď ste ho prvýkrát videli? 

Bol to vysoký hokejista, samá ruka a samá noha. Okamžite mi udrelo do očí, že po príchode do kabíny z neho vyžarovala vodcovská osobnosť, vôľa, chcenie a enormná fyzická záťaž v tréningu. Pre športovca sú to veľmi dobré vlastnosti, s ktorými sa dá nahradiť veľká miera talentu. 

Aké boli jeho začiatky pod vaším vedením? 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára mu pravidelne posielal pohľadnice. Juniorský tréner vedel o konci kariéry skôr