Zapojiť sa môže každý. Známi športovci pozývajú na Európsky týždeň športu

(Autor: NŠC)
Sportnet|26. sep 2024 o 00:00

Jubilejný 10. ročník Európskeho týždňa športu sa uskutoční od 23. do 30. 9. 2024 a témou zostáva #BeActive.

Európsky týždeň športu (ETŠ) je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu v celej Európe. Do projektu sa každý rok zapája viac ako 40 krajín zo starého kontinentu bez ohľadu na vek, zázemie či fyzickú kondíciu.

"Našim cieľom je, aby ľudia v každom veku športovali. Či už individuálne, s kamarátmi alebo rodinou. Pohyb má povzbudiť myseľ a upevniť zdravie,“ povedal Vladimír Baluška, riaditeľ Národného športového centra, ktoré je na Slovensku koordinátorom celého podujatia.

Športová udalosť celého týždňa

#BeActive night bude hlavnou udalosťou Európskeho týždňa športu. Tradičným miestom je bratislavský park Alfréda Wetzlera v Ružinove.

Nabitý program a slovenské športové osobnosti sa na návštevníkov tešia už v sobotu 28. septembra 2024 od 15:00 do 19:00 hod.

„Pre návštevníkov sú pripravené rôzne športové disciplíny a my ich za športové výkony radi oceníme,“ pozýva na #BeActive night Vladimír Baluška.

Hviezdni ambasádori

Na ETŠ pozývajú elitní slovenskí športovci - gymnastka Barbora Mokošová, boxer Tomi KID Kovács, či šprintér Ján Volko. #BeActive night v bratislavskom Ružinove je aj príležitosť stretnúť vrcholových športovcov.

Jednou z ambasádoriek podujatia je gymnastka Barbora Mokošová.
Jednou z ambasádoriek podujatia je gymnastka Barbora Mokošová.

Hlavný športový program bude mať na starosti Tomi KID Kovács a ľudia budú mať možnosť vyskúšať si rôzne aktivity na rôznych stanovištiach, vrátane gymnastiky, ktorú bude mať pod palcom gymnastka Barbora Mokošová. Nebudú chýbať ani atletika, lukostreľba, či veslovanie. Čoraz viac obľúbený Nordic Walking predstaví Lucia Turaz Okoličány.

Zapojte sa aj vy

Možnosť registrovať svoje podujatie na Európsky týždeň športu je otvorená a to od 1.9. až do 15.10. Organizátori aktivít môžu túto možnosť využiť prostredníctvom prihlasovacieho formulára na webovej stránke http://www.tyzdensportu.sk/.

PR text nie je súčasťou redakčného obsahu sportnet.sk

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Zapojiť sa môže každý. Známi športovci pozývajú na Európsky týždeň športu