Slovensko má dve medaily z ME. Salkazanov dosiahol zlatý hetrik

Tajmuraz Salkazanov.
Tajmuraz Salkazanov. (Autor: Reuters)
TASR|19. apr 2023 o 19:15 (aktualizované 19. apr 2023 o 20:45)

Salkazanov uspel v kategórii do 74 kg.

ZÁHREB. Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov tretíkrát za sebou triumfoval na majstrovstvách Európy. V Záhrebe zdolal vo finále voľnoštýliarov v kategórii do 74 kg Taliana Franka Chamiza Marqueza 3:1.

Duel bol reprízou minuloročného finále z Budapešti a Salkazanov si svojím súperom opäť poradil. Titul získal aj v roku 2021 vo Varšave.

Vo svojej zbierke má aj tri cenné kovy z majstrovstiev sveta, na ktorých vybojoval dvakrát striebornú a raz bronzovú medailu.

"Je to veľmi pekný úspech. Tešíme sa z toho. Získať tretíkrát titul majstra Európy, to už niečo znamená. Naším hlavným cieľom v sezóne je však uspieť na septembrových majstrovstvách sveta v Belehrade a získať tam miestenku na olympijské hry do Paríža," povedal pre TASR Salkazanov.

Druhú medailu v priebehu večera zabezpečil pre Slovensko Ermak Kardanov. V kategórii do 92 kg zdolal v súboji o bronz voľnoštýliara z Izraela Matthewa Finesilvera 6:0 a mohol sa radovať z prvého cenného kovu v kariére.

Bronz sa pokúsil získať aj Boris Makojev v kategórii do 86 kg, no neuspel. Nad jeho sily bol Abubakr Abakarov z Azerbajdžanu, ktorý zvíťazil 7:4.

Tejmuraz ukázal veľký charakter. V drese Slovenska ešte predvedie veľké výsledky. Majstrovstvá sveta chceme vyhrať. Ermak prekvapil. Bojoval o váhovú kategóriu vyššie, no napriek tomu ukázal, že aj v mladom veku je už veľkým zápasníkom," zhodnotil vystúpenie Slovákov reprezentačný tréner Erik Cap.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Slovensko má dve medaily z ME. Salkazanov dosiahol zlatý hetrik