Zápas Slovensko - Kanada otvoria Cibulková s Abandovou

Prvú dvojicu tvorí Dominika Cibulková a Kanaďanka s kamerunským pôvodom Francois Abandová.
Prvú dvojicu tvorí Dominika Cibulková a Kanaďanka s kamerunským pôvodom Francois Abandová. (Autor: TASR)
Sportnet|15. apr 2016 o 12:50

Kanaďanky pricestovali do Bratislavy bez svojej líderky Eugenie Bouchardovej.

BRATISLAVA. Slovenská tenisová dvojka Dominika Cibulková a kanadská jednotka Francoise Abandová nastúpia v sobotu o 12.00 proti sebe v úvodnej dvojhre barážového stretnutia o účasť v I1. svetovej skupiny Pohára federácie.

Dvadsaťšesťročná Cibulková získala minulý týždeň v poľských Katoviciach svoj piaty singlový titul na hlavnej profesionálnej úrovni. V pondelok si oddýchla, takže na prechod z tvrdého povrchu na antuku má štyri dni prípravy.

"Je to veľký rozdiel, ale verím, že to zvládnem a dostatočne sa adaptujem. Urobím pre to všetko. Nie je to ideálne, ale nejdem vyplakávať. Chcem ten víkendový zápas dobre otvoriť a verím, že sa mi to podarí a budem ´ready´ Abandovú poraziť."

Aktuálne 38. tenistka počítačového poradia Cibulková bude vzhľadom na vlaňajšiu operáciu nohy a takmer polročnú pauzu hrať na antuke po takmer dvoch rokoch. V minulosti mávala pri "prestupe" na tento povrch zdravotné ťažkosti.

"Na antuke je to úplne iné ako na betóne. Pri tých došmykoch sa mi zvykli ozvať slabiny, treba si dať pozor. Zatiaľ je to v poriadku, musím si zaklopať. Azda ma kapitán napokon nebude potrebovať na všetky tri zápasy. Zatiaľ mám v hlave iba zajtrajšok, veľmi sa teším. Dúfam, že bude plný dom."

V druhom singli si na antuke v bratislavskom NTC zmerajú sily Anna Karolína Schmiedlová a Alexandra Wozniaková. Rozhodol o tom piatkový žreb.

Nedeľňajší program otvorí o 13.00 duel tímových jednotiek Schmiedlovej a Abandovej, následne by sa mali predstaviť Cibulková s Wozniakovou.

Do záverečnej štvorhry nominoval slovenský kapitán Matej Lipták pár Jana Čepelová, Cibulková, šéf kanadskej lavičky Sylvain Bruneau predbežne nahlásil tandem Sharon Fichmanová, Charlotte Robillardová-Millettová.

Kanaďanky pricestovali do Bratislavy bez svojej líderky Eugenie Bouchardovej, ktorá utrpela minulý týždeň na turnaji v americkom Charlestone zranenie brušného svalu.

Hlavnou rozhodkyňou bude Indka Šeetal Jyerová, v úlohe empajrových rozhodcov sa predstavia Španiel Jaume Campistol a Chorvátka Tamara Vrhovičová.

Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort Clay Court.

Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný súboj oboch krajín, stav je nerozhodný 1:1. Slovenky majú Kanaďankám čo odplácať.

V apríli 2014 totiž prehrali na harde v Quebecu 1:3 a vypadli zo svetovej skupiny. Začiatkom februára podľahli doma Austrálii 2:3 a rovnako ako vlani musia bojovať o zotrvanie v druhej najlepšej osmičke.

Baráž o účasť v II. svetovej skupiny Pohára federácie:

Slovensko - Kanada

sobota

12.00 Dominika Cibulková - Francoise Abandová, Anna Karolína Schmiedlová - Aleksandra Wozniaková

nedeľa

13.00 Schmiedlová - Abandová, Cibulková - Wozniaková, Jana Čepelová, Cibulková - Sharon Fichmanová, Charlotte Robillardová-Millettová

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zápas Slovensko - Kanada otvoria Cibulková s Abandovou