Zapáli si Handzuš majstrovskú cigaru? Päť očakávaní pred hokejovým play off

Hokejisti Banskej Bystrice ovládli základnú časť Tipsport Ligy. Dosiahnu aj na celkový triumf?
Hokejisti Banskej Bystrice ovládli základnú časť Tipsport Ligy. Dosiahnu aj na celkový triumf? (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|14. mar 2017 o 17:52

Začína sa rozhodujúca časť hokejovej sezóny. Vybrali sme päť najväčších očakávaní pred play off a barážou slovenskej Tipsport ligy.

BRATISLAVA. Získal Stanleyho pohár, má medaily z majstrovstiev sveta, ale slovenský ligový titul mu stále chýba. Veterán Michal Handzuš oň zabojuje s Banskou Bystricou, ktorá začína play off Tipsport ligy vo štvrtok proti Novým Zámkom.

V rovnaký deň vstúpia do bojov o pohár Vladimíra Dzurillu aj Nitra a Poprad. V sobotu sa začnú zvyšné dve štvrťfinálové série Košice - Martin a Žilina - Zvolen. Vybrali sme päť najväčších očakávaní pred vyvrcholením hokejovej sezóny.

1. Kto získa titul?

Do tretice urobíme všetko preto, aby to vyšlo. Verím, že po sezóne budeme spokojní.


Michal Sersen

Ligu majstrov si vlani zahrali dva slovenské kluby. Víťaz základnej časti a majster. V tomto ročníku sa bude bojovať iba o jednu miestenku, získa ju nový šampión.

Rekordérmi v počte titulov sú Košice a Slovan Bratislava s ôsmimi prvenstvami v ére samostatnosti. Trikrát sa víťazom najvyššej slovenskej súťaže stal Trenčín, dvakrát Zvolen a po jednom titule majú Nitra a Žilina.

Najväčším favoritom na titul budú hokejisti Banskej Bystrice. V predchádzajúcich dvoch sezónach zakaždým prehrali vo finále. Do boja o vytúženú trofej pôjdu s osobnosťami ako Tomáš Surový, Michal Handzuš či Michal Sersen.

„Do tretice urobíme všetko preto, aby to vyšlo. Verím, že po sezóne budeme spokojní,“ vyhlásil Sersen.

Získať deviaty titul budú chcieť Košičania s najproduktívnejším hráčom po základnej časti Ladislavom Nagyom. Po obhajobe prvenstva túžia aj Nitrania.

2. Kto sa vyrovná Kapušovi?

Rekordérom v počte majstrovských titulov na Slovensku je Richard Kapuš. V zbierke ich má šesť a všetky získal so Slovanom (1998, 2000, 2002, 2003, 2005 a 2008).

Tento rok sa mu môžu vyrovnať traja hráči.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zapáli si Handzuš majstrovskú cigaru? Päť očakávaní pred hokejovým play off