Zagrapan rozhodol a stal sa prvou hviezdou

SITA|2. nov 2007 o 13:32

NEW YORK 2. novembra (SITA) - Slovenský hokejový útočník Marek Zagrapan v službách tímu zámorskej AHL Rochester Americans výraznou mierou prispel k výhre svojho klubu nad Grand Rapids Griffins (3:1). ...

NEW YORK 2. novembra (SITA) - Slovenský hokejový útočník Marek Zagrapan v službách tímu zámorskej AHL Rochester Americans výraznou mierou prispel k výhre svojho klubu nad Grand Rapids Griffins (3:1). Prešovský rodák vyslal na hosťujúceho brankára Berkhoela spolu šesť streleckých pokusov, z toho dva sa skončili gólom. Účastníka minuloročného svetového šampionátu hráčov do 20 rokov vyhlásili organizátori za prvú hviezdu zápasu.

Čoskoro 21-ročný slovenský hokejista bojoval v septembri o miesto v kádri mužstva NHL Buffalo Sabres, no nakoniec spoločne s obrancom Andrejom Sekerom neuspel a začal sezónu 2007/08 v AHL. Úvod nového ročníka nezastihol dvadsaťročného centra spod Tatier v najlepšej forme, no po sedemzápasovom gólovom pôste skóroval v nedeľňajšom stretnutí s Binghamptonom a ďalšie dva presné zásahy pridal vo štvrtok. Vo farmárskom tíme Buffala zaznamenal Zagrapan v trinástich stretnutiach 8 bodov za tri góly a päť asistencií. V tomto mužstve pôsobil aj v sezóne 2006/07, keď v 71 stretnutiach strelil 17 gólov a zaznamenal aj 21 gólových prihrávok.



fr;kj;mj

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»AHL»Zagrapan rozhodol a stal sa prvou hviezdou