Za doping dostal štyri roky. Prazeres hovorí, že chcel iba splodiť potomka

Michel "Trator" Prazeres.
Michel "Trator" Prazeres. (Zdroj: Sherdog, Autor: Dave Mandel)
SvetMMA|24. dec 2021 o 11:58

Obvinenia z dopingu a vysoký trest odmieta.

LAS VEGAS. Len čo mu uplynula dvojročná stopka za nepovolený doping, brazílsky bojovník prestížnej organizácie UFC Michel Prazeres dostal ďalšiu suspendáciu.

Tá pre Tratora, ako sa Prazeresovi prezýva, znamená nasledujúce štyri roky bez zápasenia v ligách pod dohľadom americkej antidopingovej agentúry (USADA).

S odstupom dní od oficiálneho vyhlásenia výsledkov vyšetrovania sa Prazeres rozhodol objasniť svoj pohľad na celú situáciu.

Bolo toho viac

Vyhlásenie americkej antidopingovej agentúry v prípade Michela Prazeresa hovorí o zápasníkovej pozitivite na viaceré nedovolené substancie.

„Jeho prvý prehrešok bol kvôli pozitívnemu testu na boldenon. Z toho dôvodu mal zakázané zápasiť na dva roky, so začiatkom plynutia trestu od deviateho marca 2019.

Tentokrát bol v období od augusta do novembra 2021 pozitívne testovaný na látky klomifén, oxandrolón a testosterón,“ znelo v správe kontrolného orgánu organizácie UFC USADA.

Prazeres mal podľa vlastných slov v decembri zápasiť v americkej organizácii, avšak kvôli pozitívnemu testu z toho nakoniec nič nebolo.

Bojovali s neplodnosťou

40-ročný veterán pre portál MMAFighting.com vysvetlil, že v danom období užíval liek Clomid. Ten je určený na boj s neplodnosťou.

Liek podľa všetkého v jeho prípade pomohol, keďže sa dnes Prazeres môže spolu so svojou manželkou tešiť z tehotenstva.

Manželka brazílskeho bojovníka Cassia už v minulosti potratila.

„Povedal som im (zástupcom USADY) všetko. Zdôraznil som fakt, že som sa s mojou ženou pokúšal mať druhé dieťa. Bola to liečba. Vypočúvali ma, moju manželku, doktora, mali k dispozícii všetky lekárske záznamy a oni urobia toto?

Obvinia a odsúdia ľudí ako sa im zachce,“ uviedol dlhoročný zápasník UFC, ktorý priznal, že pred desiatimi rokmi jednu dobu užíval zakázaný oxandrolón.

V neľahkej situácii sa vynašiel

Kariéru na klinec Trator zavesiť ešte nechce.

Bojovník, ktorý v meste Belém pracuje ako policajt, tak požiadal vedenie organizácie o uvoľnenie zo zmluvy.

S vyhliadkou, že v rodnej Brazílii organizácie MMA nespadajú priamo pod miestnu atletickú komisiu sa 40-ročnému bojovníkovi otvárajú dvere k pokračovaniu v zápasení.

„Zarobil by som si peniaze v UFC, ale radšej chcem mať od nich pokoj. To akože nemám dať mojej žene dieťa kvôli UFC a USADE? Srať na nich. Rodina je vždy na prvom mieste.

Je mi to jedno, môžem zápasiť v Brazílii, kde si nejaké peniaze zarobím,“ zakončil.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Za doping dostal štyri roky. Prazeres hovorí, že chcel iba splodiť potomka