Za Bendtnera zaplatí pokutu stávková kancelária

SITA|19. jún 2012 o 19:37

Írska stávková kancelária Paddy Power zaplatí pokutu za dánskeho futbalového útočníka Nicklasa Bendtnera.

VARŠAVA.

Zakončovateľ Arsenalu FC dostal pokutu 100-tisíc eur a disciplinárny trest zákazu štartu v jednom stretnutí za zakázanú propagáciu v minulotýždňovom zápase proti Portugalsku na majstrovstvách Európy v Poľsku a na Ukrajine. Trest mu v pondelok vymerala kontrolná a disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA).

Bendtner si po strelení druhého gólu do bránky Portugalska (Dáni prehrali 2:3) v stredajšom zápase C-skupiny ME vyhrnul dres a ukázal svoju spodnú bielizeň. V oblasti pásu mal na trenírkach nápis s menom írskej stávkovej kancelárie Paddy Power.

Porušil tak pravidlá UEFA, zakazujúce reklamu na všetkých súčastiach výstroja hráčov na ME. Komisia konštatovala nesúlad s paragrafom 4 pravidiel o futbale týkajúcim sa hráčskeho výstroja a tiež článok 18.18 Pravidiel majstrovstiev Európy UEFA 2010 - 2012 o zákaze reklamy na výstroji.

"Rozhodli sme sa, že zaplatíme pokutu. Nemyslíme si, že Nicklasa mali finančne potrestať za to, že si obliekol svoju šťastnú spodnú bielizeň," uviedol hovorca stávkovej kancelárie Ken Robertson.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Za Bendtnera zaplatí pokutu stávková kancelária