Z Tour odstúpil aj Cancellara, pripravuje sa na poslednú olympiádu

Fabian Cancellara.
Fabian Cancellara. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. júl 2016 o 21:04

Švajčiarovi zatiaľ jeho posledná sezóna nevychádza podľa predstáv.

EMOSSON. Švajčiarsky cyklista Fabian Cancellara v stredu po 17. etape odstúpil z Tour de France. Tridsaťpäťročný jazdec tímu Trek sa chce v najbližšom čase pripraviť na olympijské hry v Rio de Janeiro.

Populárny Spartakus na Tour vyhral celkovo sedem etáp. Prebiehajúca je ale jeho posledná. V 16. etape v jeho rodnom Berne ho o triumf pripravil slovenský úradujúci majster sveta Peter Sagan.

Cancellara po tejto sezóne ukončí kariéru. Zatiaľ mu však nevychádza podľa predstáv. Nevyhral žiadnu z veľkých klasík. Nedarilo sa mu ani na Gire. Na Tour rovnako nevyhral žiadnu etapu. 

Na olympiáde sa sústredí na časovku. Z nej má štyri tituly majstra sveta a olympijské zlato z Pekingu. Na hrách v Londýne však skončil až siedmy. Jeho výsledok vtedy ovplyvnilo zranenie z cestných pretekov, v ktorých mal pád. 

"Fabian je legenda. Určite chcel v tejto etape niečo dosiahnuť, keďže je tu vlastne doma. Ale neviem, či toto bol finiš, ktorý by mu pasoval,"  hovoril o Cancellarovi Sagan po 16. etape v Berne, ktorú Slovák vyhral.
 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Z Tour odstúpil aj Cancellara, pripravuje sa na poslednú olympiádu