Z reprezentácie vypadol Piovarči, stratil dôveru realizačného tímu

(Autor: SITA)
TASR|5. aug 2013 o 15:37

Zo širšej nominácie slovenskej volejbalovej reprezentácie, ktorá sa od minulého štvrtka pripravuje na majstrovstvá Európy, vypadol Jozef Piovarči.

BRATISLAVA. Dvadsaťosemročný blokár stratil dôveru realizačného tímu na čele s hlavným trénerom Štefanom Chrtianskym a zobral si tak šancu zabojovať o miesto v konečnej nominácii na európsky šampionát, ktorý sa uskutoční v septembri v Poľsku a v Dánsku a Slováci na ňom budú obhajovať skvelé piate miesto. Informovala oficiálna internetová stránka Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

"Piovarči sa asi tri hodiny pred zrazom v Liptovskom Jáne ospravedlnil, že z rodinných dôvodov príde neskôr. Nakoniec však vysvitlo, že dôvody, ktoré udával neboli pravdivé. Nebudem zverejňovať úplné detaily, ani som už po nich nepátral, ale po tomto stratil našu dôveru a vyradili sme ho z tímu. Nebudeme ho ani pozývať v ďalšom priebehu prípravy a nezaradíme ho do oficiálnej širšej nominácie na majstrovstvá Európy," vysvetlil Štefan Chrtiansky. K tímu sa už pridal univerzál Milan Bencz, ktorý nebol na zraze pre problémy s ramenom.

"Na základe vyšetrenie sa ukázalo, že nepotrebuje operáciu a od soboty sa k nám pridal. Má indiviuálny tréning na rameno a verím, že sa stihne dať do poriadku," dodal Chrtiansky.

V prvom bloku prípravy, ktorý sa končí v nedeľu, sa tréneri zamerali najmä na kondičnú stránku a hráči dostávajú od talianskeho kondičného trénera Maxa Giaccardiho zabrať.

"Tréningy sú náročné, ale chalani pacujú veľmi dobre. Máme nejaké menšie zranenia, ale nie je to nič vážne. Prvý blok bude trvať do nedele, potom pokračujeme takisto v Liptovskom Jáne od utorka. V druhej časti prípravy už budú v tréningu stále viac a viac lopty a postupne budeme ladiť aj hernú formu. V druhej časti prípravy pozvem aj smečiara Drobňáka, aby sa ukázal. Tým, že Javorčík odmietol reprezentovať, tak potrebujeme na tomto poste konkurenciu," dodal Chrtiansky.

káder SR:

nahrávači: Michal Masný (Jastrzebie/POL), Juraj Zaťko (Varšava/POL)

smečiari: František Ogurčák (Tono Callipo Calabria/ITA), Štefan Chrtiansky ml. (Nantes/FRA), Matej Paták (Beauvais/FRA), Filip Gavenda (COP Trenčín)

blokári: Emanuel Kohút (Cuneo/ITA), Tomáš Kmeť (Berlín/GER), Peter Kašper (Lubin/POL), Michal Hruška (Aich Dob/AUT)

univezáli: Martin Nemec (KAL Jumbos Incheon/KOR), Peter Michalovič (Latina/ITA), Milan Bencz (Atripalda/ITA)

liberá: Róbart Hupka (České Budějovice/CZE), Roman Ondrušek (Cambrai/FRA)

Program prípravných zápasov Slovákov pred ME:

21., 22., 23. 8. - tri neoficiálne zápasy so Slovinskom (L. Ján)

29., 30., 31.8. - tri zápasy s Fínskom (Nitra - MŠH na Klokočine)

7.9. 8.9. - dva prípravné zápas v Taliansku (Trento a okolie)

16.9. neoficiálny medzištátny zápas s Ruskom (Bratislava)

17.9. - oficiálny medzištátny zápas s Ruskom (Bratislava)

18.9. - odchod na ME do Poľska

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Z reprezentácie vypadol Piovarči, stratil dôveru realizačného tímu