Z letušky je trénerka šampióna. Nikto by s ním nedokázal to čo ja, vraví Bendová

Juraj Berzedi|2. mar 2017 o 17:49

Najrýchlejší slovenský šprintér žije vo svojom svete. Je dôsledný, prísny a nikdy neklame, hovorí o Jánovi Volkovi jeho trénerka.

BRATISLAVA. Je iný ako jeho rovesníci aj súperi. V čase, keď väčšina šprintérov začína atletickú kariéru, Ján Volko sa naháňal za loptou. Osem rokov hrával futbal.

Keďže ho tréner nechával sedieť často na lavičke, rozhodol sa pre atletiku. Hoci sa systematickému tréningu venuje len čosi viac ako tri roky, už je najrýchlejším slovenským šprintérom.

Na Slovensku je ojedinelý

Za jeho výsledkami stojí aj trénerský tandem Naďa Bendová a Róbert Kresťanko.

„S manželom sme v ňom videli potenciál. Cítili sme, že má talent. Vložili sme doňho peniaze a dôveru. Už vtedy sme boli presvedčení, že to bude dobrá investícia,“ spomína Bendová, ktorá má na starosti Volkove atletické tréningy.

Naďa Bendová a Róbert Kresťanko.
Naďa Bendová a Róbert Kresťanko. (Autor: fotosport.sk)

Do šestnástich rokov trénoval výrazne menej ako jeho rovesníci.

„Vedeli sme, že keď prejdeme na normálny tréningový režim a začne robiť veci profesionálnejšie, môže byť z neho výborný šprintér,“ podotkol Kresťanko.

Bývalý atlét a člen slovenského štvorbobu na zimnej olympiáde v Salt Lake City 2002 dohliada na talentovaného šprintéra v posilňovni.

Obaja sa zhodujú, že dostali do rúk nevybrúsený diamant.

„Iní atléti zažívajú veľkú tréningovú intenzitu už v mladom veku. Janko ju spoznáva až v posledných troch rokoch, aj preto ešte nie je opotrebovaný. Stále uňho môžeme zvyšovať objem, čo je na Slovensku v jeho veku ojedinelé,“ myslí si Bendová.

Je dôsledný a nikdy neklame

V tejto halovej sezóne zabehol Volko šesťdesiatku za 6,67, čo je slovenský rekord v kategórii do 23 rokov. Na dvojstovke drží národné maximum 20,69. Stovku zabehol najrýchlejšie za 10,33.

Aj preto dostávajú jeho tréneri často otázku - kde sa zrazu uňho zobrala taká výkonnosť?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Z letušky je trénerka šampióna. Nikto by s ním nedokázal to čo ja, vraví Bendová