Z klubu ho vyhodili, no môže sa vrátiť ako šéf slovenského hokeja

Tibor Turan predstavil 6 oporných bodov jeho kandidátury na post šéfa slovenského hokeja.
Tibor Turan predstavil 6 oporných bodov jeho kandidátury na post šéfa slovenského hokeja. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|3. jún 2016 o 21:04

Kandidát na prezidenta SZĽH Tibor Turan bol vo svojej hráčskej kariére veľkým bojovníkom, ale ako riaditeľ popradského klubu sa topil v dlhoch.

BRATISLAVA. Zatiaľ čo Martin Kohút vo štvrtok po zverejnení informácie, že prijal kandidatúru na prezidenta slovenského hokeja, zvolal hneď tlačovú konferenciu a trpezlivo odpovedal na všetky otázky, jeho súper Tibor Turan zostal v hlbokej ilegalite.

„S tímom okolo Žigmunda Pálffyho, ktorý ma navrhol za kandidáta, sme sa dohodli, že až do mimoriadneho kongresu nebudeme komunikovať s médiami,“ sucho poznamenal 53-ročný Turan.

Nakoniec súhlasil, že odpovie na otázky zaslané e-mailom, ale do dohodnutého termínu pre SME v piatok neodpovedal.

Mimoriadny kongres SZĽH bude 16. júna v Bratislave.

Kohút sa považuje za lepšieho manažéra

Tibor Turan bol kvalitným ligovým obrancom, tréneri si pochvaľovali, že je veľkým bojovníkom. Má extraligový titul s tímom HC Košice zo sezóny 1995-1996, v reprezentácii Slovenska odohral štyri zápasy.

Po skončení hráčskej kariéry bol funkcionárom v materskom klube HK Poprad, v posledných rokoch ho viedol z pozície výkonného riaditeľa. Mužstvo sa dva razy dostalo do finále, ale na titul nedosiahlo.

Klub mal z roka na rok finančné problémy a niekoľkokrát sa stalo, že do poslednej chvíle nebolo isté, či dostane extraligovú licenciu.

Nakoniec s prižmúrením oka členov výkonného výboru hokejového zväzu Poprad zakaždým prešiel, ale už po prvých mesiacoch neboli peniaze na výplaty.

„Viem, že Tibor bol dobrým hokejistom, v tom sa odlišuje odo mňa,“ porovnával sa s Turanom jeho súper v súboji o post šéfa zväzu Martin Kohút, ktorý prišiel do hokeja z IT sektora.

Martin Kohút je jedným z dvojice adeptov na prezidentskú stoličku v slovenskom hokeji.
Martin Kohút je jedným z dvojice adeptov na prezidentskú stoličku v slovenskom hokeji. (Autor: SITA)

„Ale na druhej strane nie je takým dobrým manažérom, ako som ja.“

Turan nechcel reagovať na túto poznámku svojho kolegu z výkonného výboru SZĽH, oboch si vlani doňho vybral dosluhujúci prezident zväzu Igor Nemeček.

Poprad podporuje Turanovho súpera

Turan sa hneval, že na štvrtkovú tlačovku Martina Kohúta prišli podporiť do Bratislavy aj zástupcovia jeho bývalého klubu. Práve HK Poprad spolu s Michalovcami a Gelnicou navrhol Kohúta za kandidáta.

Na stretnutí s novinármi vystúpil s krátkym prejavom Arne Kroták. Vyzdvihol

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Z klubu ho vyhodili, no môže sa vrátiť ako šéf slovenského hokeja