XFN 14: Buchinger bude čeliť tradične kvalitnému súperovi

Dávid Lukáč|20. okt 2018 o 02:00

V ceste za titulom organizácie XFN stojí Ivanovi nepríjemný Khasan Askhabov.

Ivan Buchinger (34-6) a Khasan Askhabov (16-2) si to rozdajú o titul šampióna pérovej váhy na XFN 14 v Bratislave. Obaja majú výborné skóre a na konte skalpy kvalitných súperov. Z 58 profesionálnych zápasov, ktoré majú títo páni dokopy, dopadlo len 10 na body, a tak sa môžeme tešiť na poriadnu prestrelku a pokusy o ukončenia.

Dvadsaťtriročný Askhabov prehral naposledy pred viac ako troma rokmi. Bolo to s veteránom UFC Hermesom Francom, ktorému padol v druhom kole do gilotíny. Jeho vôbec prvá prehra prišla pred štyrmi rokmi, a to na nešťastnú diskvalifikáciu za použite ilegálneho kolena v zápase s Damienom Lapilusom, ktorého o pár mesiacov v odvete porazil v prvom kole na gilotínu.

Askhabov zápasil aj v kvalitnej čečenskej organizácií WFCA, kde si pripísal dve víťazstva a jednu prehru proti spomínanému Francovi.  Od tohto zápasu ťahá šesťzápasovú šnúru víťazstiev, ktorú v Bratislave určite nebude chcieť prerušiť.

Zaujímavosťou je veľká popularita Khasana Askhabova, ktorého na Instagrame sleduje takmer pol milióna followerov (447K), a aj to, že má brata Khuseina – dvojča, ktorý tiež zápasí v MMA a má výborné skóre 15-0. Spolu sa bratia Askhabovovci zdokonaľujú aj po boku Urijaha Fabera či Codyho Garbrandta v slávnom Team Alpha Male v Kalifornii.

Ivan Buchinger má v rade dve výhry, a na Askhabova si verí tak, ako na každého svojho súpera. Výhodou sú preňho aj početné skúsenosti so súpermi s post-sovietskych krajín, ktorých v posledných rokoch hojne testoval ako šampión svetovej organizácie M1-Global.

Podujatie XFN 14 sa uskutoční už 18.11.2018 v hale Ondreja Nepelu v Bratislave. Lístky sú dostupné v sieti Ticketportal.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»XFN 14: Buchinger bude čeliť tradične kvalitnému súperovi