Wozniacká nechodí do Dánska, kontroluje len obrázky

SITA|28. aug 2008 o 19:36

NEW YORK 28. augusta (SITA) - Dánska tenistka Caroline Wozniacká, 18. vo svetovom rebríčku WTA Tour, nielen zásluhou tohtoročných triumfov v Štokholme a na poslednom prípravnom podujatí v New Havene patrí ...

NEW YORK 28. augusta (SITA) - Dánska tenistka Caroline Wozniacká, 18. vo svetovom rebríčku WTA Tour, nielen zásluhou tohtoročných triumfov v Štokholme a na poslednom prípravnom podujatí v New Havene patrí k "čiernym koňom" dvojhry žien na US Open v New Yorku, ale nedolieha na ňu tlak. "Samozrejme, že pútam väčšiu pozornosť už len tým, že som jedinou Dánkou s úspechmi na okruhu. Keby som bola napríklad Ruskou, stala by som sa len jednou z mnohých. Ako jediná v Dánsku sa cítim dobre najmä preto, lebo som pozitívnym príkladom pre deti. Nepovedala by som však, že som čímsi zviazaná. V Dánsku totiž som málokedy a ak čítam noviny, potom sa to väčšinou redukuje na prezeranie obrázkov - či na nich vyzerám dobre," usmiala sa 18-ročná "Caro", premožiteľka Magdalény Rybárikovej z wimbledonského finále dvojhry dievčat 2006.

Dcéra niekdajšej volejbalovej reprezentantky Poľska Anny Wozniackej a medzinárodne renomovaného futbalistu Piotra Wozniackého, ktorého zavialo športové "legionárčenie" do Dánska (Carolinin brat Patrick hráva futbal za Frem Kodaň), zdolala v 2. kole na 127. majstrovstvách USA taliansku kvalifikantku Mariu Elenu Camerinovú bez ťažkostí 6:1, 6:2.

V boji o prienik do osemfinálového 4. kola, ktorý by znamenal vyrovnanie si doterajšieho grandslamového rekordu z januárových Australian Open, sa nasadená dvadsaťjednotka stretne s Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou, 14. v renkingu i "pavúku". "Viktoria je mojou dobrou kamarátkou. Poznáme sa už pradávno a bude to náročný zápas. Nemám čo stratiť a pokúsim sa odovzdať zo seba to najlepšie," povedala Wozniacká, ktorá v ostatných troch týždňoch zdolala Danielu Hantuchovú (OH v Pekingu) i Dominiku Cibulkovú (skreč v New Havene po prvom sete). Azarenková kedysi bola jednotkou juniorského počítačového poradia podľa ITF, Wozniacká dvojkou. V minulosti sa však na oficiálnej medzinárodnej scéne ešte nestretli.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wozniacká nechodí do Dánska, kontroluje len obrázky