Skupinu sklamaní rozšírila Wozniacka, pridala sa k Cibulkovej

Caroline Wozniacka
Caroline Wozniacka (Autor: SITA/AP)
SITA|31. aug 2017 o 10:17

Dánka sa pridala do štvorčlennej skupiny 7 najvyššie nasadených hráčok, ktoré vypadli v prvých troch dňoch záverečného vrcholu sezóny.

NEW YORK. Dánska tenistka Caroline Wozniacka rozšírila listinu vysoko nasadených hráčok, ktoré postihol skorý odchod zo záverečného grandslamu sezóny US Open v New Yorku.

Turnajová päťka a dvojnásobná finalistka tohto turnaja nestačila na 40. hráčku svetového rebríčka Rusku Jekaterinu Makarovovú v troch setoch 2:6, 7:6 (5) a 1:6. Pritom predošlých sedem vzájomných meraní síl 27-ročná Dánka nad nevyspytateľnou ľaváčkou vyhrala.

O dva roky staršia reprezentantka Ruska dokráčala na US Open zatiaľ najďalej v roku 2014 - do semifinále. Rodáčka z Odense Wozniacka je bývalá svetová jednotka. Vo finále US Open sa predstavila v rokoch 2009 a 2014.

Wozniacka sa pridala do štvorčlennej skupiny 7 najvyššie nasadených hráčok, ktoré tohtoročnú edíciu US Open opustili v prvých troch dňoch dvojtýždňového záverečného vrcholu sezóny.

Okrem Dánky už neplánovane skončili turnajová dvojka Rumunka Simona Halepová, šestka a zároveň obhajkyňa trofeje v ženskej dvojhre Nemka Angelique Kerberová aj sedmička Britka Johanna Kontová.

Do tejto skupiny možno priradiť aj Slovenku Dominiku Cibulkovú, ktorá sa rozlúčila ako jedenásta nasadená rovnako počas stredajšieho diania v 2. kole.

Na americkom grandslamovom turnaji chýba aj 23-násobná šampiónka turnaja "veľkej štvorky" domáca Serena Williamsová, ktorá pauzuje pre očakávanie prvého potomka. Z rodinných dôvodov tiež absentuje Bieloruskja Viktoria Azarenková, dvojnásobná finalistka z New Yorku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open»Skupinu sklamaní rozšírila Wozniacka, pridala sa k Cibulkovej