Wimbledon bez Lacka, potrebuje nabrať sily a chuť

SITA|12. jún 2008 o 12:09

BRATISLAVA 12. júna (SITA) - Blížiaci sa Wimbledon (23. júna - 6. júla) bude tretím grandslamovým turnajom v rade bez niektorej zo slovenských tenisových rebríčkových jednotiek. Po absencii Dominika Hrbatého ...

BRATISLAVA 12. júna (SITA) - Blížiaci sa Wimbledon (23. júna - 6. júla) bude tretím grandslamovým turnajom v rade bez niektorej zo slovenských tenisových rebríčkových jednotiek. Po absencii Dominika Hrbatého na Australian Open v Melbourne a Daniely Hantuchovej na Roland Garros v Paríži nezamieri Lukáš Lacko do Londýna.

"Aj tak som v minulosti odohral na tráve len pár zápasov. Ťažko odhadnúť, ako by to dopadlo. Radšej obetujem tento turnaj a pokúsim sa dať do poriadku," povedal Lukáš Lacko pre agentúru SITA a dodal: "V utorok som bol na komplexnom vyšetrení. Podrobné výsledky dostanem až začiatkom budúceho týždňa, ale predbežne viem, že sú tam určité zmenené hodnoty. Nič kritické, objavili sa však nejaké chlamýdie či mykoplazmy. Dostal som už lieky," skonštatoval 20-ročný piešťanský rodák, ktorý prehral osem zápasov v rade, a to bez zisku čo i len setu. Naposledy v pondelok na košickom challengeri skrečom za stavu 0:6, 0:4 proti Chorvátovi Antoniovi Veičovi. Lacko odstúpil pre celkovú únavu.

"Jedno s druhým asi ide dohromady. Cítim sa vyčerpane, z toho pramenia prehry a tie človeka ešte viac ubíjajú. Nemal som sily a strácal chuť. Potrebujem si dať voľno a fyzicky i psychicky sa pozviechať. Týždeň budem úplne bez záťaže, potom začnem s kondičkou. Najbližšie by som mal hrať na prelome júna a júla na challengeri v španielskej Córdobe," predznamenal momentálne 173. tenista rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie L. Lacko, ktorý už bol aj na 133. priečke po svojom vlaňajšom októbrovom triumfe na challengeri v dánskom Koldingu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon bez Lacka, potrebuje nabrať sily a chuť