Wiggins je rytierom, cíti sa však menejcenne

Bradley Wiggins.
Bradley Wiggins. (Autor: SITA/AP)
SITA|10. dec 2013 o 18:12

Panovníčka Alžbeta II. ocenila Bradley Wigginsa, stal sa prvým Britom, ktorému sa podarilo triumfovať na slávnej Tour de France.

LONDÝN. Britský cyklista Bradley Wiggins sa od utorka môže pýšiť rytierskym titulom "Sir". Víťaza Tour de France 2012 pasovala do tejto hodnosti britská kráľovná Alžbeta II. na slávnostnej ceremónii v Buckinghamskom paláci.

Panovníčka ocenila športovca za úspechy v cyklistike - 33-ročný jazdec má na svojom konte sedem olympijských medailí a stal sa prvým Britom, ktorému sa podarilo triumfovať na slávnej TdF.

"Bol som dosť nervózny, v takýchto situáciách sa cítim neuveriteľne nepohodlne," povedal Sir Wiggins podľa webu mirror.co.uk a dodal: "Úprimne, stále sa trasiem. Som rád, že to už mám za sebou."

Wiggins, ktorému sa podarilo získať olympijské medaily v dráhovej i cestnej cyklistike, priznal, že na akcii sa cítil menejcenne.

"Rozprával som sa tu s ostatnými čerstvými rytiermi, ktorí urobili historické veci, prevratné vedecké objavy a tak ďalej. Ja som iba triumfoval v cyklistických pretekoch," zakončil skromne Sir Bradley Wiggins.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Wiggins je rytierom, cíti sa však menejcenne