Weissovi mladšiemu tlieskali postojačky

Vladimír Weiss ml.
Vladimír Weiss ml. (Autor: RANGERS.co.uk)
Ladislav Harsányi|16. jan 2011 o 16:04

Skvelý výkon Vladimíra Weissa mladšieho. Futbalista Rangers okrem dvoch gólov do siete Hamiltonu vybojoval pre svoj tím aj penaltu.

BRATISLAVA. Keď Vladimíra Weissa mladšieho po vyše hodine hry stiahol tréner Walter Smith z ihriska, diváci na Ibrox Parku vstali zo sedadiel a aplaudovali 21­ročnému slovenskému reprezentantovi.

Weiss: Moje double!

Weiss mladší zariadil víťazstvo Rangers nad Hamiltonom už do prestávky. V 25. min strelou spoza šestnástky poslal svoj tím do vedenia, o tri minúty vyrobil pokutový kop pre spoluhráča Whittakera a v nadstavenom čase prvého polčasu zakrútil priamy kop za chrbát českého brankára Hamiltonu Tomáša Černého.

Hoci Weissov spoluhráč Miller tvrdil, že loptu pri treťom góle Rangers ešte tečoval, slovenský futbalista si gól a double nenechal vziať. „Bol môj, môj, môj," cituje smejúceho sa Weissa Sunday Mail. „Kenny to síce počas prestávky v kabíne tvrdil, no rozhodne som ho strelil ja. Bolo to moje double," vysvetľoval stredopoliar pre oficiálnu internetovú stránku Glasgow Rangers.

Pre mladíka to bol piaty ligový gól za Rangers a pre klub jubilejný tisíci v škótskej Premier League. K svojmu výkonu sa Weiss vyjadril takto: „Bol to jeden z ďalších dobrých zápasov pre mňa, no ak pomôžem mužstvu k bodom, príliš nezáleží na tom, či som hral dobre, alebo nie."

Faktom však je, že Weiss hrá v poslednom období vynikajúco. „Debata, ktorú som mal pred tromi týždňami s trénerom Smithom, mi vskutku pomohla. Odvtedy som sa snažil dobre naštartovať každý zápas od úvodného hvizdu," vysvetľuje Slovák v drese glasgowského veľkoklubu.

„Hral výnimočne dobre v prvom polčase. Keď je hráč v takej forme, dokáže vyhrať zápas. Dal gól, získal penaltu, bol pri všetkom," vyzdvihol ho po zápase s Hamiltonom tréner Smith.

Najdôležitejšie momenty zápasu Rangers - Hamilton.

Hosťovanie mu pomáha

Jazdci vyhrali tri posledné zápasy a na vedúci Celtic strácajú iba päť bodov, pričom majú tri zápasy k dobru. „Ak budeme hrať takto od prvej minúty v každom zápase, nebudeme mať problém s vyhrávaním našich zápasov. Musíme sa na ne koncentrovať, potom to bude mať s nami každý súper ťažké," zdôraznil Weiss.

A čo hovorí na reakciu publika pri odchode z ihriska? „Takáto odpoveď je vždy dobrá pre moje sebavedomie. Fanúšikovia boli so mnou od prvej minúty a bol som rád, že som sa im mohol odvďačiť dvoma gólmi," odpovedá hráč.

Weiss je v Rangers na hosťovaní z Manchestru City a ako sa ukazuje, prospieva to jemu i mužstvu. Jeho hosťovanie si nedávno pochvaľoval aj tréner City Roberto Mancini.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Weissovi mladšiemu tlieskali postojačky