Wawrinku mrzí Federerov prístup k Davis Cupu

(Autor: TASR/AP)
SITA|19. dec 2012 o 12:09

Švajčiari nastúpia vo februári proti Čechom bez Federera.

BERN. Švajčiarsky tenista Stanislas Wawrinka si verejne povzdychol nad vlažným prístupom krajana Rogera Federera k Davisovmu poháru reprezentačných tímov mužov.

"Roky opakuje, že chce v tejto súťaži hrávať a je preňho dôležitá, ale veci sa zjavne majú inak. Je škoda, že si uspôsobuje záležitosti tak, aby vyhovovali jeho postojom. Davisov pohár v tejto chvíli nie je Rogerova priorita," povedal pre švajčiarsky portál Sport Wawrinka, ktorý s Federerom získal zlatú medailu vo štvorhre na OH 2008 v Pekingu.

Tridsaťjedenročný bazilejský rodák Federer absolvoval v tejto sezóne oba asociačné termíny. Švajčiari najprv prehrali s Američanmi a potom zdolali Holanďanov. V osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny 2013 budú 1. - 3. februára hostiť v Ženeve obhajcov trofeje Čechov.

Federer predznamenal absenciu s poukázaním na to, že ak by hral, musel by z individuálneho programu vypustiť ešte viac turnajov. Už teraz je známe, že bude chýbať od polovice marca v Miami na úrovni Masters 1000.

S úplne pozitívnym prijatím sa neniesla ani Federerova prítomnosť na nedeľňajšom slávnostnom vyhlásení švajčiarskych Športovcov roka 2012 v Zürichu.

Sedemnásťnásobný grandslamový šampión priletel priamo z exhibičného turné po Južnej Amerike, pričom ešte v sobotu hral v Bogote. Blick referoval, že tenista sa okamžite po oficiálnej časti pobral na letisko a zamieril za manželkou Mirkou a ich dvojičkami do Dubaja.

"Chcela som od neho autogram pre sestru, ale už bol na ceste na letisko, čo je mrzuté," povedala krasokorčuliarka Sarah Meierová. "Veľmi som túžila po spoločnej fotografii aj s mojím manželom Retom, on však bol hneď preč," uviedla triatlonistka Nicola Spirigová, laureátka ženskej kategórie ankety. "Všetky sme Federerove obdivovateľky," dodala snoubordistka Tanja Friedenová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Wawrinku mrzí Federerov prístup k Davis Cupu