Washington aj Carolina vyhrali, Jurčina strelil gól

Brankár Caroliny Cam Ward si udržal v šiestom zápase série s New Jersey čisté konto.
Brankár Caroliny Cam Ward si udržal v šiestom zápase série s New Jersey čisté konto. (Autor: SITA AP)
SITA|27. apr 2009 o 07:01

Hokejisti Washingtonu Capitals aj Caroliny Hurricanes dokázali zvíťaziť v ich šiestom zápase série prvého kola play off zámorskej NHL s NY Rangers, resp. New Jersey a vynútili si rozhodujúce siedme zápasy.

NEW YORK. Hokejisti Washingtonu zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí prvého kola play-off NHL aj zásluhou gólu Milana Jurčinu na ľade New York Rangers 5:3 a vyrovnali stav série na 3:3.

O postupujúcom tak rozhodne až siedmy zápas. Slovenský obranca otvoril skóre duelu v 8. min svojím vôbec prvým gólom v play-off v kariére. Domáci síce už o minútu odpovedali v presilovke Scottom Gomezom, do konca prvej tretiny však stihli hostia uštedriť súperovi ešte dve rany.

Gólom a troma asistenciami prispel k triumfu bývalý obranca Rangers Tom Poti. Kým v prvých zápasoch série predstavoval pre Washington hlavný problém brankár Henrik Lundqvist, vďaka ktorému viedli "jazdci" 3:1 na zápasy, v tom šiestom ho po 40 minútach striedal náhradník Stephane Valiquette. "Nemôže v každom zápase chytať ako boh. Nie je možné, aby nás vychytal každý zápas,“ povedal na adresu Švéda kanonier Capitals Alexander Ovečkin, ktorý v 37. min zvyšoval na 5:1.

"Keď hráme svoju hru a ideme na to jednoducho, nikto nás nezastaví,“ dodal. Rangers chýbal na lavičke kouč John Tortorella, ktorý si odpykával jednozápasový dištanc za incident s fanúšikom v piatom stretnutí. Washington už druhý rok po sebe dokázal vyrovnať stav série z 1:3 na 3:3. Vlani však napokon s Philadelphiou v siedmom stretnutí prehral.

Siedmy duel rozhodne o postupujúcom do semifinále Východnej konferencie aj v sérii Caroliny s New Jersey. Domáci Hurricanes vyrovnali zásluhou triumfu 4:0 stav série na 3:3. Hlavný podiel na tom mali traja hráči - brankár Cam Ward, ktorý vychytal tretí shutout v play-off kariére, autor dvoch gólov Eric Staal a Ray Whitney, ktorý jeden gól strelil a na ďalšie tri prihral.

"Dnes bol rozdiel v tom, že jeden tím hral, akoby už nebol zajtrajšok, a ten druhý nie,“ zhodnotil duel tréner New Jersey Brent Sutter, ktorý nemohol byť spokojný. "Samozrejme, väčšinou ten tím, ktorý si myslí, že zajtra príde ďalší zápas, prehrá,“ dodal. Devils nepomohol ani návrat do zostavy zraneného kapitána Jamieho Langenbrunnera a predviedli asi najhorší výkon v sérii. Domáci gólman Cam Ward sa miestami nudil, ale všetky ojedinelé pokusy hosťujúcich hráčov zneškodnil. "Nebol to pre neho jednoduchý zápas, každá, hoci i nepodarená strela mohla znamenať obrat vo vývoji zápasu. Cam je ale našou oporou,“ pochválil gólmana jeho tréner Paul Maurice.

1. kolo Stanleyho pohára (play off NHL), 6. zápasy:

Východná konferencia - štvrťfinále

New York Rangers - Washington 3:5 (1:3, 0:2, 2:0) - stav série: 3:3

Góly: 9. Gomez (Redden, Avery), 45. R. Callahan (Morris, Gomez), 60. M. Staal (Korpikoski, Sjöström) - 8. JURČINA (Laich, Steckel), 14. Green (Siomin, Poti), 18. Poti (Steckel, Gordon), 30. Viktor Kozlov (Poti, Fiodorov), 37. Ovečkin (Poti, Nicklas Bäckström). Vylúčení: 5:11 na 2 min, navyše Dubinsky (NYR) 10 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 32:22. Brankári: Lundqvist (41. Valiquette) - Varlamov. Diváci: 18 200.

Carolina - New Jersey 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) - stav série 3:3

Góly: 11. Ray Whitney (E. Staal, LaRose), 25. E. Staal (Ray Whitney, LaRose), 28. E. Staal (Ray Whitney, Gleason), 50. J. Jokinen (Ray Whitney, Corvo). Vylúčení: 2:7 na 2 min, navyše Gleason 5+10 min - Rupp 10 min, Clarkson 5+10 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 37:28. Brankári: C. Ward - Brodeur. Diváci: 18 680.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Washington aj Carolina vyhrali, Jurčina strelil gól