Slováci začali na ME parádnym spôsobom, Chorvátom nadelili desiatku

Slovenskí reprezentanti na ME v malom futbale 2024.
Fotogaléria (5)
Slovenskí reprezentanti na ME v malom futbale 2024. (Autor: EMF EURO 2024)
Sportnet|1. jún 2024 o 18:40 (aktualizované 1. jún 2024 o 19:45)

Ďuráči sa blysol hetrikom, Mikluš pridal dva góly, skóroval aj brankár.

ME v malom futbale 2024 - skupina C

Slovensko - Chorvátsko 10:1 (3:0)

Góly: 7. Kuľha, 8. a 9. Mikluš, 28., 28. a 39. Ďuráči, 35. Kapraľ, 38. Nestorik, 43. Kis, 47. Černák - 36. Lukavečki

SARAJEVO. Slovenskí reprezentanti zvládli svoj úvodný zápas v skupine C na ME v malom futbale 2024 v Sarajeve, keď zdolali Chorvátsko suverénne 10:1.

Dostali sa tak na čelo skupiny. V jej úvodnom dueli Česi tiež potvrdili rolu favorita, keď si poradili so Španielskom 4:2.

Slováci síce v úvode urobili niekoľko chýb v rozohrávke, ale súper to nedokázal využiť. Následne strelili dva rýchle góly po sebe a v prvom polčase pridali aj tretí.

V druhom polčase predviedli suverénny výkon a góly strieľali už od jeho začiatku. Napokon dosiahli aj desiaty zásah.

Hetrikom sa blysol Ďuráči, dva góly si pripísal Mikluš a o ďalšie zásahy sa postaralo päť rôznych strelcov. Medzi nimi aj brankár Kapraľ, ktorý nastúpil na druhú polovicu stretnutia.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Chorvátsko na ME v malom futbale 2024 (skupina C)

Slovákov najbližšie čaká duel so Španielmi v pondelok o 15.45 h. V utorok o 20.45 h uzavrú skupinu duelom s Českou republikou.

V slovenskom tíme ešte chýbal Erik Jendrišek, ktorý sa síce dostal do záverečnej nominácie, ale trénerom bude k dispozícii až na ďalšie zápasy.

Dôvodom sú jeho klubové povinnosti vo veľkom futbale, so Starou Ľubovňou totiž bojuje o postup do druhej ligy. Pre povinnosti v nižších futbalových súťažiach chýbalo niekoľko hráčov aj Chorvátsku.

Tabuľka skupiny C na ME v malom futbale 2024

Poradie

Krajina

Zápasy

V

R

P

Skóre

Body

1.

Slovensko

1

1

0

0

10:1

3

2.

Česko

1

1

0

0

4:2

3

3.

Španielsko

1

0

0

1

2:4

0

4.

Chorvátsko

1

0

0

1

1:10

0

Hlasy po zápase

/zdroj: Slovenský zväz malého futbalu/

Peter Barnišin, tréner Slovenska: „Výsledok 10:1 hovorí za všetko. Dnes sme boli dominantní. Chorváti neboli v plnej zostave, čo sa nám podarilo využiť. Zahrali sme dobrý zápas ako po taktickej tak aj individuálnej stránke. Hráčom nemám čo vytknúť. Od zajtra sa už budeme pripravovať na ďalší zápas, kde nás čaká Španielsko. Dnes si ešte prejdeme pár veci a budeme sa sústrediť na najbližší zápas.“

Adam Kuľha, strelec prvé gólu Slovenska: „Úvod zápasu sme mali opatrný. Snažili sme si oťukať súpera. Skúsili sme si povrch, prvé dve-tri striedania boli opatrné. Potom sme postupne začali zvyšovať obrátky smerom dopredu. Som rád, že mi to tam padlo ako prvému a potom sa rozbehol gólový kolotoč. S výsledkom sme veľmi spokojní. Teraz si dobre oddýchneme a pripravíme sa na ďalšie dva zápasy a pokúsime sa ich úspešne zvládnuť.“ 

Priebeh zápasu Slovensko - Chorvátsko na ME v malom futbale 2024

/zdroj: Slovenský zväz malého futbalu/

I. polčas:

Slovenskí reprezentanti vstúpili do zápasu s Chorvátskom dobre a od začiatku hrali aktívne a taktiež zodpovedne v obrane. Prvú väčšiu šancu v zápase diváci videli v 4. minúte a vypracoval si ju slovenský tím. Po peknej kombinácii sa dostal do zakončenia Kis, no z veľkého uhla brankára neprekonal.

V 7. minúte sa však už Slováci dočkali prvého gólu v zápase. Po exportnej delovke otvoril gólový účet zápasu Adam Kuľha, pre ktorého to bola premiéra na vrcholnom podujatí.

Prakticky ihneď po rozohrávke v tej istej minúte bolo skóre už 2:0, keď gól strieľal Mikluš po nezištnej nahrávke od Beliša. Skvelý úvod zápasu podčiarkol pre slovenský tím v 9. minúte svojim druhým gólom v zápase Mikluš a Slovensko viedlo už 3:0.

Slováci aj v ďalších minútach úvodného polčasu pokračovali v aktívnej hre. Jednu nepríjemnú šancu si vypracovali aj Chorváti, keď v 17. minúte zakončili do brvna brány, v ktorej stál Feriančik. V prvom polčase už ďalší gól nepadol a tak šlo Slovensko na polčasovú prestávku s vedením 3:0.

II. polčas:

Aj do druhého dejstva vstúpili slovenskí reprezentanti fantasticky, keď už v 28. minúte pridal štvrtý gól Slovenska Ďuráči. Ten istý hráč sa presadil aj o pár sekúnd neskôr a navyšoval tak už na 5:0. V 30. minúte došlo k striedaniu brankárov, keď Feriančika nahradil Kapraľ.

Ten už v 35. minúte predviedol svoju skvelú kopaciu techniku, keď strelou z polovice ihriska nedal brankárovi Chorvátska žiadnu šancu. Slovensko tak viedlo už 6:0. Minútu po tomto góle sa dokázali presadiť aj Chorváti, keď gól strelil Kaurin. Slovensko však tento gól nevykoľajil.

Naopak, favorit naďalej pokračoval v aktívnej hre. V 38. minúte pridal aj ďalší gól, keď vo svojom prvom striedaní na šampionáte rozvlnil sieť za chorvátskym brankárom Nestorik. O minútu nato sa podarilo zavŕšiť hetrik Duráčimu a Slovensko viedlo už 8:1.

V 43. minúte padol aj deviaty gól do brány Chorvátska, keď sa do streleckej listiny zapísal Kis. Gólový účet zápasu zavŕšil gólom na 10:1 ďalší debutant na vrcholnom podujatí - Černák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Slováci začali na ME parádnym spôsobom, Chorvátom nadelili desiatku