Prvá prehra na turnaji prišla v najhoršom možnom čase. Slováci na ME skončili

Slovenskí reprezentanti v malom futbale.
Slovenskí reprezentanti v malom futbale. (Autor: EMF EURO 2024)
Sportnet, TASR|5. jún 2024 o 23:08

Po riadnom hracom čase sa zrodila remíza 1:1.

ME v malom futbale 2024 - osemfinále

Slovensko - Belgicko 1:2 (1:1) - po penaltovom rozstrele

Góly: 9. Repa - 23. Jaadi

SARAJEVO. Slovenskí reprezentanti nezvládli osemfinálový zápas na ME v malom futbale 2024 v Sarajeve, keď nestačili na Belgicko a prehrali 1:2 po penaltovom rozstrele.

Slováci postúpili medzi šestnástku najlepších bez straty bodu. V skupine C najprv zdolali Chorvátsko vysoko 10:1, následne si poradili so Španielskom 6:3 a na záver vyhrali federálne derby s Českom 3:1.

Do zápasu proti Belgicku išlo Slovensko ako jasný favorit, keďže Belgičania postúpili zo skupiny vďaka diskvalifikácii Talianska.

V úvode zápasu sa Slováci dostali do vedenia po góle kapitána Repu, no po jeho ďalšom neuznanom zásahu sa presadilo Belgicko a vyrovnalo na 1:1.

VIDEO: Gól Jaroslava Repu

Ďalší gól už v zápase nepadol a tak o postupujúcom musel rozhodnúť penaltový rozstrel.

V ňom sa nedokázali slovenskí reprezentanti presadiť ani raz a po prvej prehre na turnaji sa so šampionátom rozlúčili.

VIDEO: Penaltový rozstrel

Hlas po zápase

Peter Barnišin, tréner SR: "Zápas nám nevyšiel. Nehrali sme hru, ktorú sme chceli hrať. Zápas sa nevyvíjal podľa našich predstáv a nemali sme ho vo svojich rukách. Plán bol úplne iný, ale žiaľ nám nevyšiel zápas. Možno rozhodlo aj to, že bola obrovská obmena kádra. V tíme sme mali 11 nových hráčov a práve tie skúsenosti nám dnes zrejme chýbali. Po základnej časti bola eufória, ale nedokázali sme to preniesť do dnešného zápasu. Dnes nám nefungovali hlavy a na ihrisku to nevyzeralo dobre. Chcel by som sa poďakovať všetkým fanúšikom či už tu alebo doma za podporu, ktorú sme cítili v každom zápase."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Prvá prehra na turnaji prišla v najhoršom možnom čase. Slováci na ME skončili