Kvitová dominovala v chladnom počasí, Keninová mala slabší začiatok

Petra Kvitová v osemfinále Roland Garros 2020.
Petra Kvitová v osemfinále Roland Garros 2020. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. okt 2020 o 13:18

Keninová prehrala prvý set.

PARÍŽ. Česká tenistka Petra Kvitová sa presvedčivým spôsobom prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

Siedma nasadená hráčka vyradila v pondelňajšom osemfinálovom dueli Číňanku Šuaj Čang v dvoch setoch 6:2 a 6:4.

Kvitová: Súperka hrala agresívne

Dvojnásobná wimbledonská víťazka excelentne vstúpila do zápasu a po dvoch brejkoch si vypracovala náskok 4:0, ktorý si udržala až do konca prvého setu.

V chladnom počasí Kvitová na dvorci dominovala, hneď v úvode druhého dejstva opäť zobrala Číňanke podanie a tešila sa z postupu. Jej maximum na parížskej antuke je semifinálová účasť z roku 2012, vo štvrťfinále je iba druhýkrát.

"Nebolo to vôbec ľahké. Súperka hrala agresívne, ale zvládla som to, hoci som to za stavu 5:2 v druhom sete ešte nedokázala dopodávať. Druhýkrát to už vyšlo," povedala po zápase Kvitová, ktorá v priebehu turnaja ešte nestratila ani set a na budúci týždeň bude opäť figurovať v najlepšej svetovej desiatke.

Keninová mala slabší začiatok

Ďalšou súperkou Kvitovej bude nenasadená Laura Siegemundová. Tridsaťdvaročná Nemka v pondelok ešte vylepšila svoje grandslamové maximum, keď v osemfinále zdolala niekdajšiu juniorskú šampiónku z Paríža Španielku Paulu Badosovú Gibertovú rovnako v dvoch setoch 7:5 a 6:2.

Ďalej ide aj štvrtá nasadená Američanka Sofia Keninová. Úradujúca šampiónka Australian Open napriek slabšiemu začiatku zdolala domácu Francúzku Fionu Ferrovú 2:6, 6:2, 6:1. Od stavu 0:2 v druhom sete získala desať gemov za sebou.

V dueli o postup do semifinále nastúpi proti víťazke súboja medzi Ons Jabeurovou z Tuniska a Američankou Danielle Collinsovou, ktorý preložili na utorok pre dážď.

Roland Garros 2020 - dvojhra žien - osemfinále

Sofia Keninová (USA-4) - Fiona Ferrová (Fr.) 2:6, 6:2, 6:1

Petra Kvitová (ČR-7) - Šuaj Čang (Čína) 6:2, 6:4

Laura Siegemundová (Nem.) - Paula Badosová Gibertová (Šp.) 7:5, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Kvitová dominovala v chladnom počasí, Keninová mala slabší začiatok