Nadal nedal šancu synovi tenisovej legendy, Zverev nečakane vypadol

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: AP/Michel Euler)
TASR|4. okt 2020 o 14:52

Nadal v Paríži obhajuje titul.

PARÍŽ. Španielsky tenista Rafael Nadal sa suverénnym spôsobom prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

Druhý nasadený obhajca titulu v osemfinále deklasoval amerického kvalifikanta Sebastiana Kordu 6:1, 6:1, 6:2.

V dueli o postup do semifinále nastúpi proti Talianovi Jannikovi Sinnerovi. Ten vyradil šiesteho nasadeného Nemca Alexandra Zvereva, finalistu US Open, 6:3, 6:3, 4:6, 6:3.

Syn bývalého česko-slovenského reprezentanta Petra Kordu začal proti Nadalovi odvážne a o prvý gem bojoval so svojím idolom deväť minút.

Španiel si napokon udržal servis a v ďalšom priebehu zápasu na dvorci dominoval. Nadal ťažil z výborného pohybu, bol trpezlivejší v dlhých výmenách a robil oveľa menej nevynútených chýb ako jeho súper.

Na začiatku tretieho setu síce viedol Korda junior 2:0, Nadal však potom získal šesť gemov za sebou a s prehľadom postúpil medzi najlepšiu osmičku.

"O Sebastianovi ešte určite budeme počuť. Má predpoklady na to, aby z neho vyrástol veľký hráč. Spôsob, akým udiera do loptičiek, urobil na mňa dojem," pochválil Nadal svojho súpera.

Ďalej ide aj tretí nasadený Rakúšan Dominic Thiem. Úradujúci šampión US Open, ktorý vlani i predvlani postúpil v Paríži do finále, však zdolal domáceho Francúza Huga Gastona až po päťsetovom boji 6:4, 6:4. 5:7, 3:6, 6:3.

Držiteľ voľnej karty, ktorému v rebríčku ATP patrí 238. miesto, sa vybičoval k výbornému výkonu, ničil favorita excelentnými stopbalmi. V rozhodujúcom dejstve však vďaka brejku v ôsmom geme slávil úspech Thiem.

Jeho štvrťfinálovým súperom bude dvanásty nasadený Argentínčan Diego Sebastian Schwartzman, ktorý zdolal talianskeho kvalifikanta Lorenza Sonega 6:1, 6:3, 6:4..

Roland Garros 2020 - osemfinále muži

Rafael Nadal (Šp.-2) - Sebastian Korda (USA) 6:1, 6:1, 6:2

Jannik Sinner (Tal.) - Alexander Zverev (Nem.-6) 6:3, 6:3, 4:6, 6:3

Dominic Thiem (Rak.-3) - Hugo Gaston (Fr.) 6:4, 6:4, 5:7, 3:6, 6:3

Diego Schwartzman (Arg.-12) - Lorenzo Sonego (Tal.) 6:1, 6:3, 6:4,

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Nadal nedal šancu synovi tenisovej legendy, Zverev nečakane vypadol