Federer drží šance na ďalšie semifinále Turnaja majstrov. Zdolal Berrettiniho

Roger Federer
Roger Federer (Autor: AP/Alastair Grant)
TASR|12. nov 2019 o 16:53

V prvom zápase zakopol proti Dominicovi Thiemovi.

LONDÝN. Švajčiarsky tenista Roger Federer si na tohtoročnom turnaji majstrov v Londýne pripísal prvé víťazstvo.

Šesťnásobný šampión zdolal v druhom vystúpení v skupine Björna Borga ako nasadená trojka debutanta na Masters Taliana Mattea Berrettiniho 7:6 (2), 6:4.

V utorňajšom večernom dueli nastúpia proti sebe Srb Novak Djokovič a Rakúšan Dominic Thiem.

V prvom sete si Federer i Berrettini suverénne vyhrávali svoje podania a o jeho osude rozhodol tajbrejk, ktorý bol jasnou záležitosťou Švajčiara.

Rekordér v počte grandslamových titulov sa po zisku prvého setu dostal na koňa, na začiatku druhého dejstva čistou hrou prelomil podanie súpera a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenil hneď prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Berrettinim na 2:0.

V úvodnom zápase Federer prehral s Thiemom a na postup do semifinále bude s veľkou pravdepodobnosťou potrebovať víťazstvo nad Djokovičom.

"Som veľmi rád, že som zvíťazil, lebo Berrettini je nevyspytateľný súper. Na tomto turnaji je špecifické, že máte šancu na reparát aj po prehre. Snažil som sa ísť do zápasu s čistou hlavou a zrelaxovaný po úvodnej prehre s Thiemom.

Budem sa však musieť zlepšiť, ak chcem opäť postúpiť. V hre je ešte veľa možných alternatív," uviedol Roger Federer v prvom televíznom interview po zápase.

Federerovi vrcholné podujatie najlepšej osmičky hráčov na konci sezóny zvyčajne veľmi sedí. Tridsaťosemročný fenomén svetového tenisu na turnaji majstrov dosiaľ šesťkrát zdvihol nad hlavu víťaznú trofej, desaťkrát sa dostal do finále a iba raz spomedzi doterajších 16 účasti si nezahral v semifinále.

skupina Björna Borga

Roger Federer (3-Švajč.) - Matteo Berrettini (8-Tal.) 7:6 (2), 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer drží šance na ďalšie semifinále Turnaja majstrov. Zdolal Berrettiniho