Vyšla kniha o živote Mariána Gáboríka

Marián Gáborík so Stanleyho pohárom na Pohode.
Marián Gáborík so Stanleyho pohárom na Pohode. (Autor: archív SME - GABRIEL KUCHTA)
SITA|13. nov 2014 o 17:56

Marián Gáborík tesne po zisku Stanleyho pohára na otca zakričal, že tie zápisky už môže konečne vydať.

BRATISLAVA. Na slovenský knižný pult sa vo štvrtok dostala publikácia Marián Gáborík s podtitulom Otec, teraz to už môžeš vydať.

Kniha prináša inšpirujúci životný príbeh víťaza hokejového Stanleyho pohára 2014, ktorý prerozprával jeho otec Pavol.

Podkladom pre vydanie knihy sú zápisky Pavla Gáboríka i jeho poznámky. Otca slovenskej hokejovej hviezdy spovedal Andrej Miklánek.

Inšpiratívne ľudské príbehy

"Kniha odkrýva život hviezdy profesionálneho športu, radostné i smutné obdobia, s vrcholmi i pádmi. Nahliadnete do zákulisia obrovskej šou nazývanej NHL. Pred vašimi očami sa budú odvíjať inšpiratívne ľudské príbehy vysvietené v žiare reflektorov, no i tie, ktoré sa prepadli do čiernych priepastí športových neúspechov."

"Mariánov príbeh je síce nerozlučne spätý s hokejom, ale táto kniha nie je len o hokeji. Ponúka emotívny obraz o človeku, ktorého sláva presiahla slovenské hranice - tvrdé tréningy, pomalé stúpanie po rebríčku hokejových schopností, boj so zraneniami, smrť priateľa Pavla Demitru, tvrdé testy psychickej odolnosti, pády a opätovné návraty na ťažko vybojované pozície v srdciach fanúšikov," uvádza sa v tlačovej správe spoločnosti Ikar, ktorá knihu vydala.

Publikácia vychádza na 264 stranách, 32 z nich je plných fotografií.

Pokrstil Filc

Knihu pokrstil ľadovou triešťou bývalý tréner slovenskej reprezentácie Ján Filc.

"Predpokladal som, že zisk Stanleyho pohára môže byť pre Mariána Gáboríka impulzom, aby súhlasil s vydaním knihy. Jej kostra sa opiera o zápisky, ktoré písal jeho otec Pavol," uviedol Andrej Miklánek a Pavol Gáborík prezradil, ako vznikol podtitul diela:

"Po finále Stanleyho pohára sme prišli na ľadovú plochu a keď Marián zdvihol trofej nad hlavu, zakričal mi: 'Už tie svoje zápisky môžeš konečne vydať.'"

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vyšla kniha o živote Mariána Gáboríka