Vyradil Djokoviča aj Nadala. Del Potro vo finále vyzve Murrayho

Argentínčan Del Potro oslavuje svoj postup do finále olympijského turnaja.
Argentínčan Del Potro oslavuje svoj postup do finále olympijského turnaja. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. aug 2016 o 23:29

Britský tenista sa môže stať prvým hráčom v histórii, ktorý na olympijských hrách obháji zlato v mužskej dvojhre.

RIO DE JANEIRO. Britský tenista Andy Murray nasadený ako druhý a Argentínčan Juan Martín Del Potro, takisto grandslamový šampión, si v nedeľu zahrajú vo finále dvojhry mužov na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Murray, obhajca zlata z Londýna 2012, zvíťazil v sobotňajšom semifinále nad japonskou štvorkou podujatia Kei Nišikorim s prehľadom 6:1, 6:4.

Následne si Del Potro, hrdina newyorských US Open 2009, po viac ako trojhodinovej dráme medzi dvoma rekonvalescentmi po problémoch so zápästím poradil so španielskym víťazom olympijského turnaja v Pekingu 2008 Rafaelom Nadalom 5:7, 6:4, 7:6 (5).

Del Potro zdolal v semifinále Nadala: fotogaléria

13.8.2016

Argentínčan sa dočkal satisfakcie za frustrujúcu štyri roky starú olympijskú semifinálovú prehru 17:19 v treťom dejstve proti Švajčiarovi Rogerovi Federerovi. 

Na vtedajšej olympiáde získal bronz.

"V mojej kariére to znamená čosi naozaj veľké. Je to podobné ako vtedy tie US Open. Možno ešte lepšie. Nečakal som, že sa dostanem do finále, zdolám Djokoviča a ´Rafu´... Podarilo sa však a už mám istotu medaily, čo je úžasné. Andy nepochybne bude favoritom finále. Mne vari budú slúžiť nohy ako dnes," povedal Del Potro podľa The Associated Press. 

Del Potro v Brazílii v prvom kole stopol lídra renkingu ATP Novaka Djokoviča zo Srbska, teraz vyradil trojku "pavúka". Vo finále ho čaká dvojka.

Jeho súper Murray sa môže stať prvým hráčom v histórii, ktorý pod piatimi kruhmi obháji zlato v mužskom singli.

Murray zdolal v semifinále Nišikoriho: fotogaléria

13.8.2016

Rodák zo škótskeho Dunblane proti Nišikorimu potvrdil úlohu favorita. Počas celého zápasu ťažil z kvalitného prvého podania, hral trpezlivo od základnej čiary a robil oveľa menej nevynútených chýb ako Japonec, ktorý v osemfinále vyradil Slováka Andreja Martina.

"Hral som a podával som veľmi dobre, tento týždeň najlepšie. Som šťastný, že som si dnes zabezpečil medailu, ale mojim cieľom je zlato, preto zajtra odovzdám všetko, aby som opäť zvíťazil. Nie je jednoduché opäť vyhrať zlato, preto to predtým ešte nik nedokázal," vyjadril sa Murray pre web Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). 

Nišikori pôsobil na dvorci unaveným dojmom, štvrťfinálový trojsetový maratón proti Francúzovi Gaelovi Monfilsovi mu odobral veľa síl.

Dvojhra mužov - semifinále:

Andy Murray (V. Brit.-2) - Kei Nišikori (Jap.-4) 6:1, 6:4

Juan Martín Del Potro (Arg.) - Rafael Nadal (Šp.-3) 5:7, 6:4, 7:6 (5)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Vyradil Djokoviča aj Nadala. Del Potro vo finále vyzve Murrayho