Výprava Sportingu Braga v Bratislave deň pred duelom

SITA|29. sep 2008 o 13:43

Portugalci pricestujú na Slovensko skôr.

BRATISLAVA. Výprava portugalského klubu Sporting Braga, ktorého futbalisti sa vo štvrtok 2. októbra o 20.15 h na Tehelnom poli stretnú v odvete 1. kola hlavnej súťaže Pohára UEFA 2008/2009 s FC Artmedia Petržalka, priletí na Letisko Milana Rastislava Štefánika v Bratislave v stredu 1. októbra v predpoludňajších hodinách.

Pre agentúru SITA to v pondelok uviedol generálny manažér petržalského klubu Petr Kašpar.

Podľa zástupcu slovenského úradujúceho majstra SR a víťaza Slovenského pohára 2008 si Portugalci ubytovanie v Bratislave zabezpečovali vo svojej réžii a v stredu večer v čase zápasu chcú na Tehelnom poli absolvovať oficiálny hodinový tréning, aby sa oboznámili s dejiskom pohárového zápasu.

"Podľa posledných informácií, ktoré máme k dispozícii, bude výprava Bragy bývať v hoteli Crowne Plaza. Funkcionári tohto klubu žiadne extra požiadavky voči nám v súvislosti so štvrtkovou pohárovou odvetou nemali," pokračoval Kašpar. Futbalisti Artmedie, ktorí v sobotňajšom zápase 10. kola Corgoň ligy remizovali s FK DAC 1904 Dunajská Streda 0:0, majú tento týždeň každý deň naplánovaný dopoludňajší tréning, v stredu 1. októbra po jeho skončení odchádzajú na tradičné predzápasové sústredenie mimo Bratislavy a na Tehelné pole prídu až tesne pred stretnutím.

"Náš postup cez Sporting Braga, s ktorým sme vo štvrtok 18. septembra v Portugalsku prehrali 0:4, je síce už iba vo vyslovene teoretickej podobe, ale nikto z nášho klubu nejde do tejto ťažkej odvety v nejakej porazeneckej nálade," konštatoval Kašpar a doplnil: "Na stretnutie s Bragou sa chystáme so všetkou vážnosťou. Radi by sme sa s našimi priaznivcami rozlúčili čo najlepšie a dobrým výsledkom chceme prispieť k zlepšeniu slovenského koeficientu pre nasadzovanie našich mužstiev v ďalších ročníkoch európskych pohárových súťaží."

Podľa P. Kašpara vzhľadom na to, že v silách súčasnej Petržalky už asi nie je postup do skupinovej fázy tohtoročnej edície Pohára UEFA, nik z Bratislavčanov nebol počas víkendu Bragu sledovať v zápase 4. kola portugalskej ligy. V ňom najbližší pohárový súper Petržalky pred domácimi priaznivcami iba remizoval s Navalom 1:1. "Už to nemalo veľmi zmysel, lebo zmazať štvorgólový náskok Bragy by bol veľký futbalový zázrak. Reálne si uvedomujeme, že nemáme na to, takže v týchto dňoch sa radšej zameriame na dobrú predzápasovú prípravu. Pokiaľ ide o zdravotný stav mužstva, našťastie po ligovom súboji s Dunajskou Stredou nepribudol žiadny maród. Stačí nám, že dlhodobo máme zranených viacerých hráčov. Z tých, ktorí laborujú s menšími zdravotnými problémami, by do štvrtka mal byť pravdepodobne v poriadku iba Zbyněk Pospěch. Ale aj on by nám v aktuálnej situácii veľmi dobre pomohol. Ak nastúpi, určite zvýši ofenzívnu silu nášho mužstva," dodal Petr Kašpar.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Výprava Sportingu Braga v Bratislave deň pred duelom