Vynútili si jeho odchod. Dennis končí v McLarene

(Autor: Twitter)
SITA|16. nov 2016 o 11:35

Ron Dennis pôsobil v tíme od roku 1980.

WOKING. Brit Ron Dennis po tridsiatich piatich rokoch odstúpil z pozície výkonného riaditeľa tímu McLaren v motoristickej formule 1. Stalo sa tak po utorňajšom stretnutí predstavenstva zoskupenia vo Wokingu.

Odchod 69-ročného podnikateľa sa črtal v posledných týždňoch, pretože ostatní vlastníci tímu neboli spokojní s jeho vplyvom na fungovanie stajne.

Dennis má v McLarene dvadsaťpäť percent akcií.

Takýto rozhovor poskytol Ron Dennis zhruba pred mesiacom.

"Som sklamaný z toho, že zvyšní majitelia si vynútili toto rozhodnutie a musel som odstúpiť. Urobil som to napriek varovaniam od ostatných členov vedenia tímu ohľadom možných následkov ich konania na obchodné aktivity," uviedol Dennis v stanovisku, ktoré priniesol napríklad portál motorsport.com.

"Uvedené dôvody môjho odchodu sú absolútne nesprávne. Môj štýl riadenia tímu je rovnaký ako vždy a práve to umožnilo McLarenu ako automobilovej a technickej skupine získať v F1 dvadsať majstrovských titulov a produkovať 850 miliónov libier ročne. Počas môjho pôsobenia v tíme som sa stretol s mnohými talentovanými kolegami a spoločne sme udržovali McLaren medzi technologickou špičkou. Za to budem navždy vďačný," pokračoval Dennis.

"Moje vlastnícke práva si chcem ponechať, aby som mohol ochrániť záujmy McLarenu a pomôcť formovať jeho budúcnosť," uzavrel v stanovisku.

Ron Dennis pózuje s jazdcom McLarenu Jensonom Buttonom.
Ron Dennis pózuje s jazdcom McLarenu Jensonom Buttonom. (Autor: TASR/AP)

Ron Dennis prišiel do McLarenu v septembri 1980.

Odvtedy sa britskej značke podarilo dosiahnuť desať individuálnych majstrovských titulov a sedem triumfov v Pohári konštruktérov.

Za jeho pôsobenia sa v McLarene premlelo viacero svetových šampiónov. Sú nimi Niki Lauda (titul v roku 1984), Alain Prost (1985, 1986, 1989), Ayrton Senna (1988, 1990, 1991), Mikka Häkkinen (1998, 1999) a Lewis Hamilton (2008).

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Vynútili si jeho odchod. Dennis končí v McLarene