Výnimku dostali šiesti ruskí jachtári, na olympiádu idú aj tamojší jazdci

Ruskí jachtári a jazdci môžu ísť na olympijské hry.
Ruskí jachtári a jazdci môžu ísť na olympijské hry. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|4. aug 2016 o 20:42

Jachtári a jazdci z Ruska môžu štartovať na olympijských hrách.

RIO DE JANEIRO. World Sailing ako riadiaca organizácia celosvetového jachtingu potvrdila, že šesť ruských reprezentantov dostalo od Medzinárodného olympijského výboru (MOV) povolenie štartovať na OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro. Vo štvrtok o tom informovala agentúra dpa.

Šesticu predbežne nominovali v júli, ich účasť napriek dopingovej afére odobrila trojčlenná komisia MOV v súčinnosti s expertom Športového arbitrážneho súdu (CAS). World Sailing čaká, či MOV do Ria pustí aj siedmeho Rusa Pavla Sozykina.

Okrem toho povolila účasť ruskej reprezentácii na olympijských hrách v Riu de Janeiro (5. 8. - 21. 8.) aj Medzinárodná jazdecká federácia (FEI).

"Ruskí športovci to v uplynulom čase nemali ľahké. Som rád, že môžem odobriť účasť pätice pretekárov s čistou dopingovou minulosťou pod piatimi kruhmi," oznámil vo štvrtok prezident FEI Ingmar De Vos.

V súťaži všestrannej spôsobilosti sa predstavia Alexandr Markov, Andrej Mitin a Jevgenija Ovčinnikovová, v drezúre Inessa Merkulovová a Marina Aframejevová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Výnimku dostali šiesti ruskí jachtári, na olympiádu idú aj tamojší jazdci