Slovensko na MS v hokeji 2023
Slovensko
MS v hokeji 2023
13.05.2023, Skupina B
2 - 1
1:0, 0:1, 1:0
Lotyšsko na MS v hokeji 2023
Lotyšsko

Okuliara ste za chybu vytrestali, hrdinom bol brankár. Aké známky dostali Slováci?

Zľava brankár Stanislav Škorvánek, Libor Hudáček a v pozadí Marek Hrivík sa tešia po víťazstve 2:1 v zápase Slovensko - Lotyšsko na MS v hokeji 2023.
Zľava brankár Stanislav Škorvánek, Libor Hudáček a v pozadí Marek Hrivík sa tešia po víťazstve 2:1 v zápase Slovensko - Lotyšsko na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR)
Sportnet|14. máj 2023 o 09:35

Ako ste hodnotili slovenských hokejistov v zápase proti Lotyšsku?

RIGA. Slovenskí reprezentanti v druhom zápase na MS v hokeji 2023 zdolali domáce Lotyšsko 2:1. Vyrovnaný duel rozhodol v tretej tretine kapitán Marek Hrivík.

Individuálne výkony hodnotili čitatelia Sportnetu oveľa pozitívnejšie ako v zápase proti Česku.

Podľa hlasovania čitateľov bol najlepším hráčom Slovenska brankár Stanislav Škorvánek. Od fanúšikov dostal veľmi vysokú známku 9,2. V stretnutí zastavil 27 z 28 striel súpera a svojich spoluhráčov viackrát podržal.

Po nie najlepšom vstupe do turnaja proti Čechom odviedol výborný sústredený výkon. V zápase nespravil žiadnu veľkú chybu. Jediný gól dostal po samostatnom prieniku Rodriga Abolsa po chybe Olivera Okuliara.

Práve Okuliar dostal spomedzi Slovákov najnižšiu známku - 6,4. Ako jediný hráč tímu mal menej ako sedem bodov. Dá sa povedať, že k tomu viedla jeho strata puku, z ktorej padol gól súpera.

Ján Lašák ale skonštatoval, že hokej je hra chýb a to, že ju Okuliar spravil, je v poriadku. Je to tímový hráč a bojovník.

Po brankárovi Škorvánkovi mal druhé najvyššie hodnotenie obranca Patrik Koch, získal 8,7 bodov. Práve jeho si fanúšikovia vybrali za najlepšieho Slováka v zápase proti Čechom a vysoký štandard držal aj v druhom stretnutí.

Spomedzi obrancov zaujal aj Mislav Rosandič (8,1) a dobrú známku dostali aj Kňažko s Grmanom (7,6).

V útoku sa vám páčil kapitán Marek Hrivík. Strelec víťazného gólu rozhodol duel po vyrazenej strele Kocha, dostal známku 8,6, teda najviac spomedzi útočníkov.

Hneď za ním bol v bodovaní forvardov strelec otváracieho gólu zápasu Matúš Sukeľ. Ten poslal Slovensko do vedenia už po 44 sekundách. Dostal 8,5 bodov.

Aspoň osem bodov získali piati útočníci. Proti Lotyšsku potiahli tím lídri. Okrem Hrivíka so Sukeľom hral dobre aj Regenda, získal 8,1 bodov.

Svojím výkonom zaujal aj Richard Pánik, ktorý bol pri oboch góloch slovenského tímu. On aj Cehlárik, ktorý vymyslel krásnu prihrávku na prvý gól tímu, získali rovných 8 bodov.

Pozrite si kompletné výsledky hlasovania:


Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Okuliara ste za chybu vytrestali, hrdinom bol brankár. Aké známky dostali Slováci?