Vůjtek o ponuke: Všetko si dobre premyslím. Teraz pôjdem oddychovať do Luhačovíc

Vladimír Vůjtek.
Vladimír Vůjtek. (Autor: TASR)
TASR|4. jún 2014 o 22:27

Vladimír Vůjtek s Vladimírom Országhom prednášali v Bratislave kolegom.

BRATISLAVA. Za účasti trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimíra Vůjteka a jeho asistenta Vladimíra Országha sa v stredu v Bratislave konal doškoľovací seminár hokejových trénerov.

Okrem trénerov mládežníckych reprezentácií Antona Bartánusa, Ivana Feneša či Norberta Javorčíka, pred plénom viac ako 200 koučov, prednášali aj kondičný tréner Róbert Béreš či mentálny kouč Peter Bielik.

Poznatky z majstrovstiev sveta v Minsku a ZOH v Soči prezentoval okrem dvojice Vůjtek - Országh aj Igor Andrejkovič.

"Na seminári sme mali jeho poznatky podložené aj prezentáciou o nových zmenách v pravidlách, či rozbor hry svetových hokejových veľmocí ako Švédsko, Kanada i Česko," povedal Andrejkovič.

Reprezentačný kormidelník Vladimír Vůjtek mal so svojimi kolegami zo seniorskej reprezentácie viac ako hodinovú prednášku.

"Hokej je veľmi dynamický a rýchlo sa vyvíjajúci šport. Uvidíme, čo prinesú opäť do tejto hry nové pravidlá, keď sa zväčšia útočné tretiny a zmenší sa stredné pásmo. Práve prvé mesiace od zavedenia tohto pravidla budeme musieť pozorne analyzovať hru, akým smerom sa hokej ubral," povedal 67-ročný tréner.

Minulý týždeň dostal ponuku na predĺženie spolupráce so SZĽH o ďalší rok. "Všetko si dobre premyslím. Teraz pôjdem oddychovať do kúpeľov v Luhačoviciach," dodal Vůjtek.

"Ide o to, aby sme zakomponovali moderné prvky už na klubovú úroveň. Zaujímavými bola určite aj prednáška kondičného trénera Róberta Béreša na tému rozvoja silových schopností u hokejistov, či mentálna príprava talentovaných hráčov v projekte SR 20 od športového psychológa Petra Bielika," dodal Andrejkovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Vůjtek o ponuke: Všetko si dobre premyslím. Teraz pôjdem oddychovať do Luhačovíc