Vstup do sezóny jej nevyšiel. Procházková neuspela ani v Lillehammeri

Alena Procházková.
Alena Procházková. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. dec 2014 o 12:04

V kvalifikácii šprintu vo Svetovom pohári zaostala za Nórkou Björgenovou o 12,94 sekundy.

LILLEHAMMER. Slovenská reprezentantka v behu na lyžiach Alena Procházková nezíska body do Svetového pohára ani v druhých pretekoch novej sezóny.

V piatkovej kvalifikácii šprintu voľnou technikou v nórskom Lillehammeri obsadila skúsená olympionička 47. miesto a do postupovej tridsiatky sa nezmestila.

Výrazne stratila

Pred týždňom sa Procházkovej nepodarilo zabodovať ani v stredisku Ruka vo fínskom Kuusame. Tam skončila v kvalifikácii šprintu klasickou technikou na 62. pozícii.

V Lillehammeri bolo na štarte kvalifikácie 96 pretekárok a najlepší čas na 1,3 km dlhej trati dosiahla víťazka úvodných pretekov sezóny v Ruke, Nórka Marit Björgenová (2:57,50). Procházková za ňou zaostala o 12,94 s.

Vyhrali Nóri

Triumfom domácich reprezentantov Marit Björgenovej a Paala Golberga sa skončili piatkové preteky v šprinte voľnou technikou v rámci Svetového pohára bežcov na lyžiach v nórskom Lillehammeri.

Už 34-ročná Björgenová opäť potvrdila, že je šprintérskou kráľovnou súčasnosti. Po triumfe vo fínskom stredisku Ruka v Kuusame vyhrala aj druhý šprint novej bežeckej sezóny. O

lympijská víťazka v tejto disciplíne z Vancouveru 2010 zvíťazila vo finále s náskokom 76 stotín sekundy pred krajankou Celine Brunovou-Lieovou.

Pre Björgenovú to bolo už 36. víťazstvo v niektorom zo šprintérskych pretekov v rámci SP v kariére.

Svetový pohár v behu na lyžiach - Lillehammer (Nór.):

Šprint žien voľnou technikou na 1,3 km - finále: 1. Marit Björgenová 2:55,71 min, 2. Celine Brunová-Lieová +0,76, 3. Heidi Wengová (Nór.) +0,80, 4. Maiken Caspersen Fallová (všetky Nór.) +1,43, 5. Katja Višnarová (Slovin.) +4,43, 6. Denise Herrmannová (Nem.) +7,57,...47. Alena Procházková (SR) v kvalifikácii

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vstup do sezóny jej nevyšiel. Procházková neuspela ani v Lillehammeri