Slovenské tímy sa o senzáciu nepostarali, proti favoritom nezískali ani set

Volejbalistky VKP FTVŠ UK Bratislava.
Volejbalistky VKP FTVŠ UK Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|9. okt 2024 o 22:55

Volejbalistky VP UKF Nitra a VKP FTVŠ UK Bratislava idú do odvety s prehrou 0:3.

BRATISLAVA. Volejbalistky VP UKF Nitra nestačili v prvom zápase 1. kola Challenge Cup-u na Levski Sofia 0:3.

Na palubovke súpera ťahali za výrazne kratší koniec vo všetkých setoch a prehrali ich na 12, 12 a 14. Odveta je na programe v stredu 16. októbra o 18.00 v Nitre.

Prehru zaznamenali aj volejbalistky VKP FTVŠ UK Bratislava, ktoré nestačili na favorizovaný nemecký tím SC Postupim 0:3 (-21, -20, -17).

Odveta sa bude hrať u súpera v stredu 16. októbra o 19.00.

Challenge Cup - 1. kolo, prvý zápas:


VC Levski Sofia - VOLLEY PROJECT UKF NITRA 3:0 (12, 12, 14)

Dĺžka zápasu: 65 minút

Rozhodcovia: Balandžičová (Srb.), Nikakis (Gréc.)

Diváci: 100 divákov

Levski: Ivanovová 6, Malinovová 6, Stojanovová 14, Martinová Ramellová 12, Mitkovová 7, Kucharská 8, liberky Adameková a Nechevová (Miľaková 2, Žekovová 0, Andonovová 0, Radevová 0, Ivanovová 3, Parapunovová 1)

UKF: Bodnárová 2, Königová 1, Lopesová 4, Dlhošová 4, Baráthová 1, Sedláčková 1, liberky Justhová a Maťová (Kubová 0, Nebusová 2, Némová 1, Matejovová 0)

Hlas po zápase

František Bočkay, tréner Volley project UKF: "Rešpektujem silu aj kvalitu súpera. Pred zápasom som hovoril, že na dobrý výsledok môžeme pomýšľať len vtedy, keď nám všetko vyjde ideálne. Nestalo sa tak. Mali sme pasáže, v ktorých sme dokázali so súperom držať krok, ale tých nebolo veľa. Levski nám nastavilo zrkadlo. Nevedeli sme si urobiť vlastný bod ani po pozitívnej, ani negatívnej prihrávke. Súper veľmi dobre blokoval. Nám sa to nepodarilo a to musíme pred odvetou zmeniť. Mentálne sme boli nastavení dobre, ale to nám vydržalo len pár bodov. Potom sme sa zlomili. Nepodali sme dobrý výkon. V sobotu sa musíme v domácej súťaži oklepať a v odvete byť pre Levski dôstojnejším súperom. Musíme bojovať a pokúsiť sa v stredu o zlatý set."

/zdroj: svf.sk/

VKP FTVŠ UK Bratislava - SC Postupim 0:3 (-21, -20, -17)

Dĺžka zápasu: 72 minút

Rozhodcovia: Rýchlik (ČR), Keslerová (Rak.)

Diváci: 450

VKP FTVŠ UK: Canedová 0, Nakamurová 5, Smiešková 3, D. Návratová 3, Hudecová 0, Baijová 8, liberka Jančová (Fričová 4, Boldocká 2).

Postupim: Choletová 9, Koulbergová 5, Ewertová 3, Holthausová 8, Starksová 9, Hardinová 8, liberky Bambová a Kirchhoffová 1 (Bachmannová 0).

Hlas po zápase

Pavel Bernáth, tréner VKP FTVŠ UK: "Pozitívne bolo, že sme bojovali a vedeli sme sa dostať z ťažkých stavov v každom sete. Neopustili sme sa, nepodľahli sme tlaku. Našli sme riešenia na tlak, ktorý na nás Postupim vytváral. Kľúčový bol servis. Keď sme ho upravili, dokázali sme z náskoku súpera ukrajovať. Veľmi som sa bál, aby to nedopadlo horšie. Tento zápas nám určite pomohol."

/zdroj: svf.sk/

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slovenské tímy sa o senzáciu nepostarali, proti favoritom nezískali ani set