Všetkým vodným slalomárom sa podarilo postúpiť vo Svetovom pohári

Michal Martikán.
Michal Martikán. (Autor: TASR)
SITA|14. jún 2019 o 18:09

V areáli Lee Valley uspel poltucet slovenských posádok už v prvej kvalifikačnej jazde.

LONDÝN. Všetkých dvanásť slovenských lodí uspelo v piatkovej kvalifikácii a v 1. kole Svetového pohára vo vodnom slalome sa predstaví vo víkendových semifinálových súbojoch.

V areáli Lee Valley pri Londýne v predpoludňajšom bloku uspel poltucet slovenských posádok už v prvej kvalifikačnej jazde.

Najlepší výsledok dosiahol Beňuš

Medzi kanoistami sa najviac darilo Matejovi Beňušovi, strieborného medailistu z OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro klasifikovali na tretej priečke. Ďalej idú aj Alexander Slafkovský zo 7. pozície a Michal Martikán z 12. miesta.

"Išiel som do toho s tým, že mám formu. Na ME som spravil malé chyby, teraz som sa im vyhol. Toto je trochu ťažšia trať, takže vyniknú o čosi technickejší pretekári," zhodnotil Beňuš.

"Bolo to pre mňa trochu rozpačité, byť na štarte po prvý raz v sezóne. Sám som nevedel, čo mám od seba čakať. Chcel som predviesť zodpovednú jazdu, čo sa mi podarilo. Je čo zlepšiť, ale som rád, že som postúpil z prvej jazdy," uviedol Alexander Slafkovský.

Dukátová má priestor na zlepšenie

V súťaži kajakárok postúpili z prvého kvalifikačného kola Jana Dukátová zo 7. stupienka, Eliška Mintálová z 15. priečky a Elena Kaliská z 20. pozície. Sobotňajšie semifinále kanoistov sa uskutoční od 10.00 h SELČ, kajakárky budú o finále bojovať od 11.05 h SELČ.

"Musím byť veľmi trpezlivá. Nie je to jednoduché, mám dvakrát viac povinností, ale zatiaľ všetko funguje, ako má. Som rada, že som postúpila, stále je však priestor na zlepšenie," povedala Dukátová.

Grigarovi a Halčinovi stačila jedna jazda

V popoludňajšom bloku si medzi kanoistkami vyjazdili semifinále Soňa Stanovská v prvej jazde dvanástym miestom a Monika Škáchová s mladučkou Emanuelou Luknárovou 2. resp. 6. pozíciou v druhom kole kvalifikácie.

V prvom bola Luknárová prvá nepostupujúca na 21. stupienku a Škáchovú klasifikovali na 27. priečke.

Kajakári Jakub Grigar a Martin Halčin potrebovali na postup len jednu jazdu, v ktorej skončili na 7. resp. 17. mieste, Andrej Málek sa po 35. pozícii v prvej kvalifikácii posunul medzi semifinalistov ako štvrtý najlepší v druhej časti.

Nedeľňajšie semifinále kanoistiek sa uskutoční od 10.00 h SELČ, kajakárov čaká boj o finále od 11.05 h SELČ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Všetkým vodným slalomárom sa podarilo postúpiť vo Svetovom pohári