Stanovská mala dobre rozbehnuté finále, v závere však o pódium prišla

Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Soňa Stanovská.
Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Soňa Stanovská. (Autor: TASR)
TASR|14. sep 2024 o 12:36 (aktualizované 14. sep 2024 o 13:06)

Luknárová išla taktiež kvalitnú jazdu, ktorú ovplyvnil dotyk na osemnástej bráne.

IVREA. Slovenská kanoistka Soňa Stanovská obsadila na podujatí svetového pohára v talianskej Ivrei piate miesto v C1.

Jej krajanka Emanuela Luknárová skončila v tej istej disciplíne o dve pozície nižšie.

Finále kanoistiek vyhrala Češka Gabriela Satková, za ktorou zaostala Stanovská o 8,08 sekundy, Luknárovej manko bolo 14,83 s.

Stanovská obsadila v semifinále druhú priečku a mala dobre rozbehnutú aj finálovú jazdu. Zdržala sa však na valci pred náročnou červenou osemnástkou, ktorú navyše aj "ťukla".

Pódium jej ušlo o 0,82 s, tie stratila na Ukrajinku Viktoriu Usovú. Druhé miesto si vybojovala Woodsová z Veľkej Británie a za Satkovou zaostala o priepastných 5,35 sekundy.

"Z výsledku mám zmiešané pocity, o medailu ma pripravila jedna chyba. Piate miesto je však krásne a môžem sa z neho len tešiť.

S tou kombináciou 17 a 18 som mala problém aj v semifinále. Voda mi vyšla ešte horšie a 'zožulo' ma to. Je naozaj náročné sa tam udržať v tej ideálnej pozícii," povedala Stanovská pre JOJ Šport.

V sobotu ju čaká semifinále aj v kajaku, ktoré je na programe od 14.15 h.

Luknárová išla taktiež kvalitnú jazdu, ktorú ovplyvnil dotyk na osemnástej bráne. Ďalší dvojsekundový trest obdržala za prejazd o dve bránky nižšie.

"Tréner mi vytkol detaily zo semifinálovej jazdy, povedala som si, že si ich zlepším. Žiaľ, tá kombinácia 17 a 18 bola ešte horšia.

Mala som zostať s pádlom na pravej strane, no cítila som, že ho potrebujem mať opačne.

Som rada, že sa mi podarilo postúpiť do finále, je len moje druhé na svetovom pohári. Vo finále to však mohlo byť ešte lepšie," zhodnotila Luknárová.L

Svetový pohár v Ivrei - výsledky

C1 - finále:

Ženy: 1. Gabriela Satková (ČR) 100,89 s (0), 2. Kimberley Woodsová (V. Brit.) +5,35 (0), 3. Viktoria Usová (Ukr.) +7,26 (0), 4. Eva Alina Hočevarová (Slov.) +8,01 (2), 5. Soňa Stanovská (SR) +8,08 (2), 6. Lea Novaková (Slov.) +11,68 (0), 7. Emanuela Luknárová (SR) +14,83 (4)

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Stanovská mala dobre rozbehnuté finále, v závere však o pódium prišla