Slafkovský skončil v Tacene tretí, Martikán obsadil piate miesto

Alexander Slafkovský.
Alexander Slafkovský. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|29. jún 2019 o 10:22

Matej Beňuš nepostúpil do finále.

Svetový pohár vo vodnom slalome - 3. kolo:

TACEN (SLOVINSKO)

C1 muži - finále:

1.Roberto ColazingariTaliansko87,48 s0
2.Anže BerčičSlovinsko88,84 s0
3.Alexander SlafkovskýSR89,56 s2
4.Benjamin SavšekSlovinsko91,25 s2
5.Michal MartikánSR91,67 s2
6.Stefano CipressiTaliansko96,24 s2
17.Matej BeňušSRv semifinále

K1 ženy - finále:

1.Stefanie HornováTaliansko94,13 s0
2.Eva TerčeljováSlovinsko94,39 s0
3.Viktorija UsováUkrajina95,04 s2
4.Corinna KühnleováRakúsko95,08 s0
5.Veronika VojtováČR96,72 s0
12.Jana DukátováSRv semifinále
28.Elena KaliskáSRv semifinále

TACEN. Slovenský vodnoslalomár Alexander Slafkovský obsadil tretie miesto v treťom kole Svetového pohára v slovinskom Tacene.

Na náročnej trati sa v poludňajšom finále nevyhol jednej chybe a dotyku na ôsmej bránke, stačilo mu to však na tretiu priečku. Pred ním skončili iba dvaja jazdci, ktorí finále absolvovali bez penalizácie.

Zvíťazil Talian Roberto Colazingari pred domácim jazdcom Anžem Berčičom. Na talianskeho kanoistu stratil Slafkovský 2,08 s, na Slovinca 72 stotín sekundy.

Michal Martikán bol s jedným dotykom piaty s mankom 4,19 sekundy.

"Moc som neveril, že by to vyšlo. Tacen opäť ukázal, že je nevyspytateľný. Je super, že som získal ďalšiu medailu pre Slovensko," uviedol Slafkovský.

"Bol som jediný pravák vo finále a trať bola trochu zvláštna, hore to bolo rozpačité a dole mali praváci čo robiť, našťastie mi to vyšlo. Som rád, že po zdravotných problémoch sa vraciam do formy a výkony gradujú."

Beňuš nepostúpil do finále

Dobré preteky absolvoval aj Michal Martikán. V semifinále bol druhý a solídny výkon predviedol aj vo finále. Hoci ťukol rovnakú bránku ako Slafkovský, stačilo to na piatu priečku, čo bol jeho najlepší výsledok v tejto sezóne.

Pokazil som to.


Michal Martikán, slovenský vodný slalomár

"Pokazil som to. Niektoré veci som prešiel lepšie ako v semifinále, ale niečo horšie. Som rád, že sa stále zlepšujem, hoci výsledky nie sú optimálne," hodnotil Martikán.

Priebežný líder Svetového pohára Matej Beňuš nepostúpil ani len do finále, keď v semifinále obsadil nepostupovú sedemnástu pozíciu, hoci sa rovnako ako jeho kolegovia vyhol penalizácii.

Nenadviazal na druhé miesto z minulého týždňa v Čunove.

"Hlavne druhá polovica trate bola poriadne náročná, spokojný veľmi nie som," zhodnotil Matej Beňuš.

Kajakárkam sa nedarilo

Nedarilo sa kajakárkam, keď do finále nepostúpili Jana Dukátová ani Elena Kaliská, ktorú obrala o účasť v najlepšej desiatke chyba na piatej bránke a päťdesiatsekundový trest. Napokon sa umiestnila na 28. mieste.

"Urobila som chybu, voda mi tam nepriala a stiahlo ma dozadu. S päťdesiatkou sa postúpiť nedá, dostala som ju zaslúžene," povedala Kaliská.

Dukátová inkasovala dvojsekundovú penalizáciu a za postupom zaostala o 66 stotín sekundy. S časom 105,45 bola dvanásta.

"Mala som dobré momenty, lenže boli tam aj chyby. Ak by som urobila o jednu menej, mohla som byť vo finále. Cítim, že sa mi jazdí stále lepšie. Mám na čom pracovať, ale vidím to pozitívne," povedal Dukátová podľa canoe.sk.

Vo finále zvíťazila Talianka Stefanie Hornová časom 94,13 sekundy pred domácou Evou Terčeljovou a Ukrajinkou Viktorijou Usovou.

V nedeľu sa predstavia kanoistky a kajakári

V nedeľu sú na programe súťaže kanoistiek a kajakárov. V semifinále C1 žien figuruje v štartovej listine Simona Glejteková (od 9.00 h).

V K1 mužov budú hájiť slovenské farby Andrej Málek, Martin Halčin a Jakub Grigar (od 10.05 h).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Slafkovský skončil v Tacene tretí, Martikán obsadil piate miesto