Stanovskej finálová jazda nevyšla, trápila sa a nevyhla sa ani trestným sekundám

Soňa Stanovská.
Soňa Stanovská. (Autor: TASR)
SITA|6. okt 2023 o 12:14

Zvíťazila Austrálčanka Jessica Foxová.

SP vo Vaires-sur-Marne 2023

K1 - finále:

1.

Jessica Foxová

Austrália

100,78 s (2)

2.

Corinna Kuhnleová

Rakúsko

+1,59 s (0)

3.

Klaudia Zwolinska

Poľsko

+1,95 s (0)

11.

Soňa Stanovská

Slovensko

+18,01 (4)

BRATISLAVA. Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Soňa Stanovská skončila jedenásta v piatkovom finále súťaže kajakárok na pretekoch Svetového pohára vo francúzskom Paríži.

Počas finálovej jazdy mala dva dotyky s bránkami a potrápili ju aj ďalšie prejazdy, preto hneď po príchode do cieľa vedela, že to na najlepšie nebude stačiť.

Mohla sa však pripraviť na popoludňajšiu kvalifikáciu súťaže kanoistiek, v ktorej bude bojovať so Zuzanou Paňkovou a Emanuelou Luknárovou o miestenku na budúcoročné OH práve v Paríži.

Preteky SP v Paríži majú odlišný model od doterajšieho, ktorý by mal byť aplikovaný aj počas budúcoročných súťaží pod piatimi kruhmi.

Z kvalifikácie postúpilo ďalej iba 24 najlepších, pričom všetky pretekárky absolvovali obe jazdy a rátal sa im lepší čas.

Do finále sa dostala polovica najúspešnejších semifinalistiek, o pódium bojovala namiesto doterajšej desiatky až dvanástka pretekárok.

Víťazkou finále sa napokon stala Austrálčanka Jessica Foxová o 1,59 sekundy pred Rakúšankou Corinnou Kuhnleovou, tretia skončila Poľka Klaudia Zwolinská (+1,95 s). Foxová sa tiež stala celkovou víťazkou SP v tejto disciplíne.

Stanovská za víťazkou zaostala o 18,01 sekundy. Semifinále bolo konečnou pre Elišku Mintálovú, ktorá už na septembrových MS v Londýne získala istotu štartu pod piatimi kruhmi v tejto disciplíne. Ani z kvalifikácie nepostúpila Michaela Haššová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Stanovskej finálová jazda nevyšla, trápila sa a nevyhla sa ani trestným sekundám